2011. július 22., péntek

Világ, bemutatom Polcot! Polc, ő Világ! :)

Miután kiveséztem már néhány könyves témát és véleményeztem már könyveket, eljött az idő, hogy valami másról írjak. A téma persze még mindig a könyvek világa.
Van egy jó ismerősöm, szeretném bemutatni. Mindig itt van, mindig segít, mindig tökéletesedik. Ő az én könyvespolcom.A bal oldali képen látható a könyveimnek a 75%-a. Édesapámnak sokkal több van, de én így is büszke vagyok kis "könyvtáramra". Itt sorakoznak a regények, ifjúsági könyvek, meg minden, aminek úgy gondoltam, itt a helye. Ezen a polcon a könyvek író szerinti ábécé sorrendben találhatóak meg. 
Gondolom a Vörös Pöttyös rajongók már rég kiszúrták, hogy az M betű merre található. :) Nincs még sok Vörös Pöttyös könyvem, azonban a Twilight saga köteteit beszereztem, egy kis plusszal karöltve, továbbá sajátomnak tudhatom az Evermoret is, aminek szeretném majd beszerezni a folytatását. 

Ezen a polcon vannak azok a könyvek is, amik a W.I.T.C.H. őrülethez tartoztak. 
Tizenéves koromban  sikerült begyűjtenem ezeket a könyveket. Talán majd egyszer, ha már nem lesz semmi más a kívánságlistámon, folytatom a gyűjtésüket, csak úgy, hátha egy következő generáció is el akarja olvasni őket. :) Én nagyon szerettem, és sok szép emlék fűz hozzájuk. A képregények zöme is megvan, a 140 db-ból kb. 20-30 hiányzik csupán. 

Természetesen vannak klasszikusok is a polcon, például több Brontë, Jane Austen, Dosztojevszkij, Gorkij, akiket ugye eddig is említettem már többször. :) Emellett Hemingway, Alcott, Benedek Elek, Móra, Móricz, Márai, Tolsztoj, Szabó Magda, Kodolányi, és sok-sok olyan szerző, akik nem hiányozhatnak egy polcról. 
Három olyan szerzemény is van itt, amiket külön szeretnék megemlíteni. Az egyik ilyen Jill Manselltől a Miranda nagy tévedése. Ezt a könyvet korábban már értékeltem, ami elolvasható itt.
A második Elizabeth Gilbert könyve, az Ízek, imák, szerelmek. Ez egy potyakönyv, mivel egyik ismerősöm adta, csak úgy, mert valaki rásózta, és mivel ő fiú, nem olvas ilyeneket. Én nagyon örültem neki, ugyanis a Molyon amúgy is váró- és kívánságlistás volt nálam ez a könyv. Még nem olvastam, de amint megteszem, jövök egy értékeléssel.

A harmadik Raana Raas, azaz Görgey Eta könyve, a Csodaidők -Az ogfák vöröse. Azért is különleges számomra, mert maga az írónő küldte nekem, névre szóló dedikálással, aminek kifejezetten örültem. :) Már korábban olvastam, középiskolában ajánlotta egy barátnőm, de értékelést majd csak újraolvasás után írok. 
És amik az előző polcon nem találhatóak meg...


Adynak természetesen külön polc jár. Bár a gyűjteményem darabszámra még elég gyenge, törekszem a minél több Adyról szóló könyvek beszerzésére. A verseskötetet nagyon gyakran forgatom, születésnapomra kaptam néhány éve. Kedvencem mégis az Ady és Csinszka. Az igaz szerelem... :) 

A pedagógiai jellegű könyveim is külön vannak a többitől, illetve még azok a könyvek, melyeket nem tudtam hová besorolni, vagy szándékosan külön szerettem volna tenni. Több képet terveztem, mert még annyi minden van, amit nem mutattam meg, de ezekről most lemondok, ugyanis nem szeretném elcsúfítani a bejegyzést azzal, hogy csupa képekből áll az egész.

7 megjegyzés :

 1. Szerintem egy bejegyzést nem csúfítasz el azzal, ha sok-sok képet mutatsz a könyvespolcaidról ;).
  Nem is tudtam, hogy Te is Ady-rajongó vagy ;).

  VálaszTörlés
 2. Az a baj, hogy akkor nagyon kis oszlopban lett volna az írás, ha ennél is több képet teszek be, és az úgy csúnya. Persze megtehettem volna, hogy mondjuk több kép és több írás is jön a posztba, de ha túl hosszú, akkor meg ki olvassa el? :)

  Igen, nagyon szeretem Adyt. Csak nem Te is? :)

  VálaszTörlés
 3. Ady(L)
  Nagyon szimpatikus számomra Polc, tényleg, igazán rokonszenves.;-)

  VálaszTörlés
 4. Majd egyszer elmegyünk inni. Hidd el, Neked is nagyon jó barátod lenne, igazán megbízható fickó. :D

  VálaszTörlés
 5. Megjegyzés: reméljük, hogy nem sokára Bitola könyvtára és az enyém összeadódik és egy nagykorú Dr. Polc születik! :D

  VálaszTörlés
 6. Listázási szempontból a két polc már egyesült... A könyvek 1-2 hónapon belül közösülni fognak... :P

  VálaszTörlés
 7. No de kérem! Ez egy nyilvános oldal! Finoman a kifejezésekkel! :D :D :D

  VálaszTörlés