2017. február 16., csütörtök

Interjú Anne L. Green írónővel

Ezt az interjút már rég, két éve szeretném elkészíteni, amióta kiadták az írónő első könyvét, A remény hajnalát. Most pedig végre elérkezett a nap, hogy olvashatjátok a blogomon. :) 

Az eddig megjelent kötetei időrendben: 
  • A remény hajnala 
  • A sötétség fogságában
  • Eltitkolt múlt
  • Viharos érzelmek
  • Elvesztett jövő
  • Törékeny vonzerő (2017. február 22.)Mióta írsz? Mikor jöttél rá, hogy írónő szeretnél lenni? 
Már tinédzserként is szerettem a betűk birodalmát. Írtam verseket, kisebb novellákat, de regényekben sosem gondolkodtam. Hogy őszinte legyek, nem is terveztem, hogy író leszek. Mást tartogatott nekem az élet, de ennek az útnak is meg volt a maga oka. A követeléskezelésen (behajtáson) húztam le több, mint 10 évet, majd Gyesre mentem. Amikor a kislányom 2 éves lett, hiányzott valami. Így elkezdtem egy zárt csoportban írni egy történetet, ami hamar közkedvelt lett és voltak olyanok, akik biztattak küldjem el kiadókhoz. A sors akarta így, de én az Álomgyárra találtam rá, akiknek elküldtem, és a többi már ment a maga útján. 

Milyen környezetben születik meg egy új történeted? Csöndben gépelő típus vagy, vagy szükséged van a halk zenére? 
Változó. Legtöbbször a zenétől szárnyalok, és nem mindig a halk, lágy dallamokat kedvelem. Ha éppen izgalmasabb, pörgősebb részek vannak soron, a rock is be-becsúszik :-) Viszont előfordul az is, hogy csendre van szükségem. Ez leginkább a szerkesztésnél van, olyankor koncentrálnom kell. 

A könyveid szereplőinek jellemét Te találod ki, vagy ismerősökről mintázod őket? 
Is-is. Egy svédasztalhoz hasonlítanám. A környezetemben élő emberek gyanútlanul nem is sejtik, hogy elcsenem egy-egy tulajdonságukat, hibájukat, jellemvonásukat, majd összegyúrom őket és idealizálom. Ezzel meg is született a karakter. 

Kik a példaképeid, kiknek a könyveit olvasod szívesen? 
Sok író volt rám hatással, felsorolni sem tudnám. Rengeteget olvastam, mielőtt írni kezdtem volna. Klasszikusokat, modernebbeket, kortárst és történelmit. Nem emelnék ki senki, mert utána csak rossz érzésem lenne, kiket felejtettem ki, azonban nem titok, hogy imádom Ken Follett könyveit :-)

Az íráson kívül mit csinálsz a szabadidődben? 
Mostanában kevés ilyen van, de ami akad, azt igyekszem a családdal tölteni, legfőképpen a kislányommal. Ugyanakkor nem győzöm bepótolni az időt a barátaimmal is. Egyre több időt ölök az írásba, mert mostanra már nem csak az írás veszi el az időt, hanem az olvasás, kutatás is. Ha hitelesen szeretnél leírni a történeteim, akkor ez elkerülhetetlen. 

Van valaki, aki elolvassa a kéziratodat, mielőtt a kiadóhoz kerül? 
Igen. Van egy pár olvasóm, aki még a zárt csoportból elkísért ezen az úton, köztük van olyan, aki olvassa és véleményezi is. De az első, akinek a véleménye szakmailag igazán számít az a szerkesztőm.

Hogyan reagált a családod, amikor befutott az első regényed, s mondhatni, híressé váltál? 
Előtte nem tudták, hogy írok. Senki nem tudta. A kiadóhoz is úgy jelentkeztem, hogy álnéven. Nem feltétlen akartam felfedni ki is vagyok, de mára nem bánom, hogy így alakult. 

Azt már tudhatjuk mi, olvasók, hogy a romantikus regények világában nagyon otthonosan mozogsz. Tervezel-e más műfajban kipróbálni magad? 
Egyelőre nem. Én szeretem, hogy több stílust is ötvözök a könyveimben: romantika, krimi, erotika. Széles skálán mozgok. Hol ebből lesz kicsit több a történetekben, hol abból. Én soha nem mondom, hogy soha. Lehet beleunok, lehet kiégek és váltanom kell majd, de az még nem most lesz :-)

Melyik az a könyved, ami a legközelebb áll a szívedhez? 
A remény hajnala. Nem véletlenül írtam neki "folytatást". Eltitkolt múlt, Törékeny vonzerő... Az első könyv mindig különleges lesz. Éppen ezért örültem a lehetőségnek, hogy kiadhatom bővített kiadásban. Szebb ajándékot el sem képzelhettem volna.

A Törékeny vonzerő hamarosan megjelenik. Mik a terveid a megjelenése után?
Ebben az évben 3 könyv van betervezve. Két teljesen új és A remény hajnala bővített verziója.


Nagyon várjuk, hogy az új könyveket is olvashassuk! :) Hálásan köszönöm Anne L. Green-nek, hogy szakított rám időt, és válaszolt a kérdéseimre! 

1 megjegyzés :

  1. Kedves Írónő, csak egyetlen kérdés miért nem kapható az Elvesztett jövő könyvformátumban? Köszönöm, ha válaszol.

    VálaszTörlés