2011. július 9., szombat

Jill Mansell: Miranda nagy tévedése

Szerző: Jill Mansell
Cím: Miranda nagy tévedése
Eredeti cím: Miranda's Big Mistake
Fordította: Kulinária
Kiadó: Kulinária
Kiadás éve: 2008
380 oldal

"Minden nőnek jár egy kis Jill Mansell..."Fülszöveg:
Miranda egészen odavan, amikor megismerkedik Greggel. A pasi jóképű, lelkes, és kitűnő a humora. Minden nő arra vágyik, hogy ilyen férfi vigyen színt az életébe. Jóságos ég, ez a fickó gyakorlatilag tökéletes! Vagy mégsem? Miranda legnagyobb szerencséjére a férfiak olyanok, akár a buszok: az ember néha már beleőszül a várakozásba, aztán egyszerre mindjárt három is befut. Csak aztán nehogy rossz irányba induljon...

A könyvről: 
Úgy 2-3 éve az egyik ismerősöm blogját olvasgatva ismertem meg a könyvet. Vagyis akkor tudtam meg, hogy létezik ilyen, tehát csak a borítóját ismertem meg akkor, ami nagyon megfogott. A lány csupa jót mondott a könyvről, hogy nagyon szereti Jill Mansellt, és szeretné a többi könyvét is megvásárolni. Hamar továbbgörgettem, úgy gondoltam, biztos ez is tipikus Danielle Steel utánzat, gazdag nő beleszeret egy gazdag pasiba, de csak a könyv végén lehetnek együtt. Olvastam már életemben sok Danielle Steelt (bár erre nem vagyok büszke), és még olvasni is fogok (ezzel sem szeretek dicsekedni), nem kell még egy. Aztán valahogy mégis megakadt rajta a szemem az Alexandrában. Akciós volt, és úgy éreztem, ez nekem szól. Hát megvettem, és elolvastam. Mint mondtam, ez már 2-3 éve volt, a történet már elég homályos, ám vannak részek, amik még nagyon erősen előttem vannak. 

Először megfogott, hogy Miranda nem az a gazdag női főszereplő, akinek gondoltam. Ráadásul nem is sablonnő gyönyörű, hosszú, göndör, szőke hajjal. Egy egyszerű fodrászcsaj, aki aprót spórolgat magának, emellett egy hajléktalan pasinak adja minden nap a tízóraijának a felét. Bár már nem emlékszem a történetre olyan részletesen, de arra igen, hogy nagyon tetszett, érdemes volt elolvasnom. Ahogy Mirandának van egy nagy tévedése, úgy az én véleményem is nagy tévedés volt. Na nem azt mondom, hogy a kedvenc könyvem lesz, és havonta elolvasom egyszer, de érdemes adni neki egy esélyt. Jill Mansell mégis valahol Danielle Steel fölött van. Szerintem. 

Van benne humor, szerelem, és minden, ami egy nőnek kell. 

Nekem is járt egy kis Jill Mansell... és kérek még. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése