2016. november 5., szombat

C.S.Lewis: Narnia krónikái színezőkönyv

Szerző: C.S. Lewis
Cím: Narnia krónikái - színezőkönyv
Illusztrálta: Pauline Baynes
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2016
96 oldal, 3200 Ft


Fülszöveg:
Lépj be a szekrénybe, és színezd ki Narnia csodálatos világát, a faunok, a beszélő állatok és Aslan, a Nagy Oroszlán országát! Szegődj Peter, Susan, Edmund és Lucy nyomába, ahogy megküzdenek a Fehér Boszorkánnyal, átszelik a haatlmas keleti óceánt, és utolsó csatájukat vívják Narnia megmentéséért!
Ez a lenyűgöző színezőkönyv - a sorozat eredeti illusztrátora, Pauline Baynes képeit felhasználva - térképek, tekervényes minták, jól ismert idézetek és illusztrációk segítségével nyújt betekintést C.S. Lewis klasszikus és közkedvelt sorozatának mind a hét kötetébe. 
Vedd elő a színes ceruzáidat, engedd szabadon a fantáziádat, és éld át újra minden idők egyik legszeretettebb történetét!

A színezőről:
A Gyűrűk Ura mellett nagy kedvencem a Narnia krónikái is. A könyvek közül ugyan nem olvastam még mind, de Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény megfilmesített változatát rengetegszer megnéztem, abszolút kedvencem. Kedvelem ezt a megalkotott csodás világot, és nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a Harmat Kiadó egy eredeti illusztrációval ellátott színezőkönyvet adott ki. 
A legnagyobb különlegessége ennek a könyvnek, hogy amellett, hogy bőven van mit színezni, tele van idézetekkel a könyvekből. Nagyon gyakran szólaltatják meg a nagy kedvencemet, Aslant, a legjobb részeket ragadták ki mindenhonnan.
Nem mellesleg a szöveg szintén színezhető, a legszebb pedig, amikor a rajzra van rárajzolva a betű. Bár olyan oldalt mostanáig még nem színeztem, de ránézve megelőlegezem, hogy ezekből lehet a legtöbbet kihozni, ha beindul a kreatív könyvmoly fantáziája. 
Szívet gyönyörködtetőek a fekete alapon fehér betűk is, alig várom, hogy a szivárvány összes színével feldíszíthessem ezeket. 

Van már összehasonlítási alapom, mert a Titkos kertet színeztem már, sőt, korábban írtam is egy bejegyzést a felnőtt színezőkről, amely posztot az onnan színezett képekkel tarkítottam. 
Az említett színezőben a rajzok egyszerűbbek, átláthatóbbak, könnyebben színezhetőek, viszont Lewis mellett szól, hogy nem csak színezhetjük, hanem olvashatjuk is, emellett nem győzöm hangsúlyozni: Pauline Baynes eredeti illusztrációi töltik meg az oldalakat. 
Könyvmolyoknak, Narnia-rajongóknak, színezés-mániásoknak kötelező darab. Örülök, hogy az én polcomnak már lakója. 

(Na még a Harry Potter színezőt beszerzem, és azt hiszem, el is leszek látva egy darabig. :))


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése