2016. november 19., szombat

BookTag felkérésem érkezett, én pedig itt osztom meg veletek a válaszokat...

Elsősorban szeretném @automne nevű molynak megköszönni, hogy felkért a válaszadásra (mert imádok válaszolni). :) 
Essünk is neki rögtön, íme a kérdések és a válaszok: 

1. Nem szoktál „tengeri beteg” lenni a kocsiban való olvasástól? 
Szerencsére nem, bár arra hajlamos vagyok, hogy bevonzzam az ilyesmit. Nagyon sok ismerősöm mondja, hogy nem tud buszon/autóban olvasni, mert hányingere lesz. Ha ez autóban olvasás közben eszembe jut, van, hogy kicsit émelyeg a gyomrom, de egyébként hozzá van szokva. Ráadásul minden héten utazunk vagy 60 km-t minimum (egy oda-visszaút a Mamáékhoz látogatóba) és ezt az időt általában olvasással töltöm.

2. Melyik író stílusa tetszik a legjobban, és miért? 
Az idei évben találtam rá egy írónőre, Hámori Zsófiára, itt őt szeretném megemlíteni. Nem igazán találkoztam még a nevével, nem látni sehol róla szóló reklámot, sőt, molyos olvasásokat sem igen. Facebookon botlottam bele az oldalába, ráadásul teljesen véletlenül. Onnan meg a weboldalára (www.sofia.hu), aztán valahogy ott is ragadtam. Olvastam a feltöltött novelláit, az ott található bemutatkozását, és egyre jobban érdekeltek a könyvei (két novelláskötete jelent meg). Az első könyvét olvastam már, és ezért szerencsésnek vallom magam, a másikat meg éppen most olvasom.
Ha klasszikus író, akkor Tolkien stílusa - bár sokan monotonnak és unalmasnak tartják - nagyon megfogott, mellette pedig szívemhez közelálló író Dosztojevszkij, Gorkij, Tolsztoj. 

3. Harry Potter vagy Alkonyat? 
Nehéz döntés, mert mindkettő sorozat az életemnek egy-egy szakaszában aktívan jelen volt. Ha mindenképp muszáj dönteni, akkor Harry Potter, mert egy csoda volt neki köszönhetően a tinikorom. 

4. Van könyves táskád? 
Könyves nincs - újságmintást viszont már évek óta vadászok webshopokban, eddig nem találtam olyat, ami minden szempontból megfelelt volna. 

5. Meg szoktad szagolni a könyveket? 
Igen, nagyon szeretem az új könyvek illatát, és a régiekét is. 

6. Melyik könyved imádtad, miközben olvastad, de aztán rájöttél, hogy mégsem annyira jó?
J. R. Ward: Éjsötét szerető. Odavoltam érte, agyonajnároztam a molyos értékelésemben, de ma már szinte semmire nem emlékszem belőle, úgyhogy nem lehetett túl nagy szám. 

7. Vannak vicces könyves történeteid gyermekkorodból?
Vicces nincs, inkább ciki. Egy középiskolás szerelem közepette először voltam a fiú szüleinél, akkor mutatott be nekik, ráadásul úgy, hogy nagy könyvmoly vagyok. Apukának felcsillant a szeme, és megkérdezte, hogy milyen írónőket ismerek, és annyira zavarban voltam, hogy hirtelen nem jutott eszembe egy sem, azt mondtam, női íróktól még soha nem olvastam. Persze jól ki is lettem nevetve, hogy milyen könyvmoly az ilyen, hazafelé meg képzeletben csapkodtam a homlokomat, miközben bennem valami mélyen ordított: SZABÓ MAGDA! JANE AUSTEN! BRONTË-NŐVÉREK! JANIKOVSZKY ÉVA! Szóval... ciki volt... nem is meséltem még soha senkinek.

8. Melyik a legvékonyabb könyv a polcodon? 
Léleklenyomat című verses antológia, amiben még nekem is van versem, bár nem vagyok rájuk büszke. :)

9. Melyik a legvastagabb könyv a polcodon?
Első ránézésre az Ady Endre összes versei, de vetekszik azért vele néhány másik könyv.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése