2013. november 4., hétfő

Cat Patrick: Forgotten - Úgyis elfelejtem

Szerző: Cat Patrick
Cím: Forgotten - Úgyis elfelejtem 
Eredeti cím: Forgotten 
Fordító: Cziczelszky Judit
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
277 oldal 


Fülszöveg: 
"Minden éjjel, amíg a tizenhat éves London Lane alszik, az aznapi események törlődnek az elméjéből. Reggelre csupán a jövőjére "emlékszik". 
A lány megszokta már, hogy az előző este írt jegyzetei és egy bizalmas barátnő segítségével éli túl a napot. A dolgok azonban a fejük tetejére állnak, amikor az iskolában feltűnik egy új fiú. 
Luke Henry nem olyasvalaki, akit az ember csak úgy elfelejt, ugyanakkor - bárhogy is próbálja - London nem találja őt az előtte álló történések emlékképei között. 
Amit előre lát, az viszont egyre nyugtalanítóbb. Rájön, hogy ideje utánaeredni a múltnak, amit folyamatosan elfelejt - még mielőtt elpusztítaná a jövőjét."

A könyvről: 
Hűha... 
Nagyon vegyes értékeléseket olvashattam erről a könyvről, megosztotta az olvasóközösséget. Éppen ezért már nagyon régóta érdekel, szerettem volna elolvasni. Nem halogattam tovább, és nagyon jól tettem! 
Nekem abszolút bejött, átjött, olyan igazi Vörös Pöttyös könyv, pont annyit kaptam tőle, mint amennyit vártam. Se többet, se kevesebbet. 

Mind tudjuk, hogy ezek a könyvek nem azért íródtak, hogy később szakdolgozatok készüljenek belőlük. Azért vannak, hogy kikapcsoljanak, felvidítsanak, szerelmessé tegyenek, vagy még szerelmesebbé, újra tizenévessé váljunk. Tehát kapunk tőlük néhány óra nyugalmat és pihenést. Megkaptam, nagyon tetszett London története, nem igazán találtam benne kivetnivalót, csupán apróságokat, amik fölött szépen elsiklottam. Mert nem azt kell nézni, hogy mit adhatott volna egy könyv, vagy miről szólhatott volna, hanem azt, hogy mit adott és miről szólt. Teljesen logikusnak tűnt az egész, átlátható, viszonylag kidolgozott is, eltekintve azoktól a tényleg pici kis hibáktól, amiket az előbb említettem. 

A főszereplő szerethető, a barátnője kiállhatatlan és néha érthetetlen, de biztosan vannak ilyen emberek... :) Lukeot nagyon szerettem, ahogy London anyukáját is. 

Pontozásom: 
Borító: 5/5
Történet: 4/5
Megfogalmazása: 4/5
Szereplők: 4/5
Kedvenc szereplő: Luke 

1 megjegyzés :

  1. Nem vagyok egy Vörös pöttyös rajongó, bár időnként van köztük egy-egy ami felkelti az érdeklődésem, csak valahogy sose jutok odáig, hogy el is olvassam. Talán szerepet játszik ebben az is, hogy ezeknek a könyveknek egyszerűen nem szeretem se a címét, se a borítóját.

    VálaszTörlés