2013. november 15., péntek

Agatha Christie: Három vak egér


Szerző: Agatha Christie
Cím: Három vak egér
Eredeti cím: Three Blind Mice 
Fordító: Molnár Gabriella
Kiadó: Európa Kiadó
Kiadás éve: 2006


Fülszöveg: 
"Egy zimankós téli napon kis vendégfogadó nyílik az isten háta mögött, ahová, csodák csodája, egymás után érkeznek a vendégek: a kócos, vörös hajú, epezöld kockás nyakkendőt viselő, kaján vigyorú walesi fiatalember, Christopher Wren; az agresszív, parancsoláshoz szokott és a kákán is csomót kereső, zord külsejű Mrs. Boyle; a katonás eleganciájú, keménykötésű, magáról semmit el nem áruló Metcalf őrnagy; és a pipiskedő, a hölgyeket szatír módjára vizslató külföldi, Mr. Paravicini. 
A panziót vezető újdonsült házaspár, Giles és Molly Davis a nagy munka közepette tán észre sem veszi, milyen különös alakok szálltak meg náluk. 
Azután az intézményt egy hatalmas hóvihar a szó szoros értelmében elvágja a külvilágtól. 
Ám az aggodalom akkor hág a tetőfokára, amikor a rendőrség síelni tudó embere mégis eljut a Monkswell-vendégházba. Az ifjú Trotter őrmester ugyanis azért tette meg ezt az emberpróbáló utat, hogy beszámoljon az egybegyűlteknek a két napja, Londonban történt gyilkosságról, s hogy közölje velük, a tettes itt van közöttük, és újból ölni készül…"

A könyvről: 
Be kell vallanom, egyre jobban megszeretem Agatha Christiet és a krimijeit. Ez a negyedik könyv, amit tőle olvasok, ismerkedésünk már rég meghaladta a korai szakaszt, most már úgy veszem le a polcról a könyveket, mintha az írónő régi ismerősöm lenne. Tipikusan olyan írónő, akinek a könyveit nem lehet letenni, ha egyszer elkezded. Csak azt sajnálom, hogy mindegyik ilyen kis rövidke... 
Bosszantó ugyanakkor, hogy nem tudom kitalálni, ki a gyilkos. Se a korábbi köteteknél, se ennél. :) Talán pont emiatt annyira érdekes. 
Úgy érzem, kicsit többet is ki lehetett volna hozni ebből a történetből, lehetett volna kissé bővebb, kidolgozottabb, részletesebb, de ettől függetlenül nagyon élvezhető volt. 

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 4/5
Szereplők kidolgozottsága: 4/5
Borító: 4/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése