2013. november 21., csütörtök

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Szerző: Becca Fitzpatrick
Cím: Csitt, csitt
Eredeti cím: Hush, Hush
Fordító: Farkas Orsolya
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2010Fülszöveg: 
"A romantika nem szerepel Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódik, bármennyire unszolja is legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnik Folt. Fesztelen mosolyának és lélekig hatoló pillantásának Nora képtelen ellenállni. Hiába súg mást a józan ész... 
Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania, vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. 
Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között - és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül." 

A történetről: 
Ahogy a könyv hátlapja is reklámozza, a vámpíroknak lassan leáldoz. 
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy amelyik könyv jobb alsó sarkában egy pici vörös pötty található, az mind egy kaptafára készült, mind vámpíros-szerelmes könyv, gondolatolvasással és csillogó bőrrel. 
Ezeknek az embereknek szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy abszolút nincs így! 

A világ, amit Fitzpatrick megteremtett, nagyon tetszik, kidolgozottnak tűnik, átlátható és érthető. Néha azért megálltam, hogy átgondoljam, hogy akkor ki micsoda és mire képes, de abszolút nem zavart be semmi. 
A szereplők, melyek teremtődtek, igazán szerethetők, kedvelhetők, ebben közrejátszik az is, hogy nagyon kidolgozottak, van jellemük és stílusuk. 

Nagyon jó érzés úgy olvasni a Vörös Pöttyösöket, hogy nem kell attól tartanom, hogy deja vu érzésem lesz, hogy ezt már olvastam valahol. 
Nyilván ahhoz, hogy valaki egy tökéletesen új világot teremtsen olyan dolgokkal, amit még soha sehol nem olvashattunk, nagyon nehéz. Olvasás közben eszembe jutott a Fallen, néha a Csontváros is, sőt, még a Rubinvörös is. Ettől függetlenül ez a többitől nagyon eltérő történet, nem holmi utánzat, nem Twilight-koppintás. 

Örülök, hogy a részese voltam, és várom, hogy folytathassam a többi kötettel. 

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5/5
Szereplők kidolgozottsága: 5/5
Borító: 5/5

Kiváló könyv, határozottan ötös. :) 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése