2013. november 10., vasárnap

Szepesi Nikolett: Én, a szexmániás
Szerző: Szepesi Nikolett
Cím: Én, a szexmániás 
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013
348 oldal 
Fülszöveg: 
"Dokumentumregény? Vagy erotikus iromány? Esetleg önéletrajz? Szepesi Nikolett olimpikon zavarba ejtő botránykönyvében nem csak a főhős valóságos személy, hanem mindenki más is.

Csábítások és elcsábulások. Mámoros orgiák és megalázó pofonok. Szerelmek és tragédiák.

Az olimpikon megdöbbentő őszinteséggel ír a sztársportolók világáról, arról a közegről, amelyet az átlagember eddig csak kívülről és kellő áhítattal figyelt. Több ez, mint egyszerű életrajz – inkább valamiféle korrajz, a mai huszonévesek zaklatott, felszínes örömökkel és kapcsolatokkal teli világáról.

Sokkoló valóság.

Egy 26 éves lány útkeresése."

A könyvről: 

FIGYELEM! SZÓKIMONDÓ ÉRTÉKELÉS!

Szeretnék klasszikust idézni: 

"MI VOLT EZ A FÖRTELMES ALPÁRISÁG???" 
Nem azért olvastam el, mert annyira érdekelt vagy mert annyira dicsérték. Senki nem dicsérte. Hatalmas botrányt kavart a könyv, és valljuk be, a negatív reklám is reklám. 
A Molyon az olvasók 37%-osra értékelték, nem rémlik, hogy találkoztam volna ott olyan könyvvel, ami ennyire alacsony értékelést kapott volna. Kíváncsi voltam, valóban létezik-e ennyire rossz könyv, vagy a molyok túloznak. Nos, létezik. 
Nem tudom megítélni, hogy az értékelésem spoileres-e, vagy nem. Mert hát mit lehet ezen a könyvön spoilerezni? Hogy hogyan dugták meg a sportolónőt? Milyen pózban? Hányszor? Hányan? Kik? Viszont van néhány idézet, amit kénytelen vagyok beleírni az értékelésembe, mert azok nélkül nem lenne teljes. 

Az első könyv, ahol nem azért írtam ki idézeteket, mert tetszettek, hanem azért, mert annyira szánalmasak voltak, és az jutott eszembe róluk, hogy meg kell osztanom őket a blogom olvasóival is, azokkal, akik a könyvet nem vennék a kezükbe. 
Azt hittem, soha nem fogom elolvasni, mert egyáltalán nem érdekelt. De ez a sok lehúzó kritika mégis egy kicsit piszkálta a fantáziámat. Pénzt nem adtam ki rá, nem is adnék soha, úgyhogy így meg megérte. 

Szóval van ez a sportolónőnek nevezett akárki, aki úgy döntött, hogy mocskos, alpári, tajparaszt stílusban leírja kis kalandjait. Ismertünk már másokat is, akik erotikus könyvvel szerettek volna meggazdagodni, és sikerült is nekik, ám SzN nem ezek közé fog tartozni - szerintem. 

Ahhoz, hogy egy könyv jó legyen, nem elég, hogy egy sokak által kedvelt vagy érdekelt témáról szóljon, azt jól meg is kell írni. Nos, úszónőnknek ez nem sikerült. Próbált nyersen fogalmazni, ami után folyamatosan megjegyezte, hogy "kedves olvasó, ne borzadj el a megfogalmazásomon, ne legyél ennyire prűd". Csakhogy nem mindegy, hogy valaki szabadszájú és nyíltan kimondja, amire gondol úgy, ahogy az az eszébe jut, vagy valaki direkt arra hajt, hogy szabadszájúnak tűnjön, aztán a megfogalmazást kissé eltúlozza. A fenét sem érdekli, hogy szex után a mindenfélével telepakolt zsebkendőket dobálta el maga mellől vagy hogy az első kapcsolatára úgy emlékszik vissza, hogy ott kezdett először borotválkozni. Hozzáteszem, ezek leírásával nincs bajom, csupán azzal, AHOGY le lett írva. 

Hangsúlyozza, hogy sok férfit elfogyasztott, gyűjtögette a skalpokat, próbált a lehető legtöbb híres sportolóval ágyba bújni. Ez sem így lett megfogalmazva. Nyilván egyetértek vele abban, hogy ezeket az együttléteket nem lehet szeretkezésnek nevezni, de attól még nem kell b@szásnak hívni, létezik arany középút is, amikor még belevalóan megmondja, de nem ocsmány, ostoba, igénytelen liba módjára. 

Aztán miután leírta, hogy kedve szerint falta a pasikat, ilyen mondatokat olvashattam tőle: 
"Mondom, hat percig tartott. A mocskos szemét eközben meg sem akart csókolni. Csak a kielégülésre hajtott..." - Őszintén: mit vár egy ilyen nő? Hogy majd romantikus csókokkal fogják kényeztetni? Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Ha ő úgy dönt, hogy az első adandó alkalommal ágyba bújik valakivel, ne várja el a partnertől, hogy igényes nőnek tekintse. 

Persze mindenki hibás ebben, csak ő nem: 
"Mocskos élvhajhász, hűtlen férfiak. Ők tehetnek mindenről. Arról is, hogy én mindenkivel lefeküdtem." - Miért? Attól, hogy valakiről tudom, hogy csalja a párját, és simán ágyba bújna bárkivel, még nem mászok rá. Nincs ezekre a férfiakra ráírva, hogy "kötelező szex". Elsétálsz mellette és nem foglalkozol vele. 

Egyébként látszik rajta, hogy egy elkényeztetett picsa:
"Volt két lovunk, egy Dunán száguldó motorosunk, és sok-sok pénzünk. De mondom, néhány pillanat alatt megváltozott minden..." - Annyira megviselte az írónőt, hogy átlagos életet kell élnie, mint a nagy többségnek, hogy inkább elment ribanckodni? Ki volt akadva azon, hogy albérletben éltek, mert ez mekkora szégyen. Szégyen? Már hogy lenne? Hányan élnek albérletben úgy, hogy családot alapítanak, gyereket nevelnek és egy középszerű állásuk van? Mégsem mennek ki az utcára világfájdalommal az arcukon és táblával a kezükben, hogy "valaki dugjon meg". 

Emellett nagyon el van szállva magától a nő, folyamatosan azt hajtogatja, hogy neki mennyire jó teste van, mindenki őt kívánja, mindenki őt akarja. 
"a cicim most is kerek és telt, a popsim formás és izgató." Talán túl sokra tartja magát az úszónő (bocsánat, valahogy nem áll kézre, hogy azt írjam, hogy írónő, mert köze nincs az íráshoz). Értem én, hogy kisminkelve és a képeket szanaszét retusálva irtó szexi mindenki, de könyörgöm, nézett már tükörbe ez a nő smink nélkül? Legalább tartaná meg magának az önámító, "überszexivagyok" szövegét. 


Rettenetesen idegesített, hogy próbált egy kicsit irodalmiasítani ebben a szennyben. Feltűnt Coelho neve ("nem véletlenül van akkora kultusza a világban Coelhonak"), és ha olvasóközösséghez tartozna vagy olvasottabb körökben mozogna, rájönne, hogy bizony Coelhonak csak VOLT nagy kultusza, maximum azok között van még mindig, akik PC mellett Danielle Steel könyvekkel múlatják az időt.
Dicséri Coelhot, és szidja egy nagy kedvencemet, Bukowskit ("Valami Charles Bukowski volt a szerző, egy lecsúszott, amerikai alkoholista..."). Nézzél körül a picike életedben, édesem, mielőtt neves írókról ilyet írsz, és gondold át, milyen véleményt alkotsz olyan emberekről, akiket sokan elismertek. Te nem vagy az elismertek között, a világ nem tudta, hogy létezel sportolóként, amíg meg nem írtad ezt a szennyet. 

Irritált a sok szóismétlés ("megdugott elölről, hátulról, alulról, fölülről"), hogy folyamatosan azt kellett olvasnom, hogy mi a "Facebook-generáció" vagyunk, ezt kb. 10-szer megjegyezte. Irritált, hogy folyamatosan félbe van szakítva a történet azzal, hogy azt meséli, hogy éppen repülőgépen ül és ott írja, hogy éppen leszállt, hogy taxiba vágta magát. 
Kicsit mintha próbált volna Bukowski stílusában egy Coelho-féle magasröptű gondolatokkal teletűzdelt Szürke ötven árnyalatát összehozni. Nem jött össze. 
("Kezdtem nővé érni, és ha nem is bölccsé válni, de érettebben gondolkodni." - Na ne viccelj. :D)

...és én érzem magam vérig sértve, hogy folyamatosan azt olvasom, hogy minden nő ilyen, minden nő össze-vissza kefél, te is, olvasó. ("De a nők már csak olyanok, hogy szeretnek irányítani, szeretnek dönteni - és szeretnek félredugni." - Meg szeretik elfelejteni, hogy mindenki magából indul ki.) Sokszor elhangzott, hogy az olvasók biztosan irigykednek, mert ő olyan pasikkal vágatta magát falhoz, akikért a fél ország odavan, mindenki, nők, elvált asszonyok, csak van, aki nem meri bevallani. Ezt benézted, Niki, a kutya sem irigykedik rád, csak szánunk téged, amiért ilyen életed van. 
Hangoztatja, hogy ne nézzük őt kurvának, mert nem az, hiszen nem pénzért, hanem élvezetből mászott bele minden szembejövő férfi ágyába. Sokszor olvastam, hogy "most biztos azt gondolod, kurva vagyok". - Nos igen, pontosan ezt gondolom. 

Ha jól tájékozódtam, készül a második kötet is. Na, azt már nem fogom elolvasni akkor sem, ha ingyen adják, akkor sem, ha fizetnek érte. Niki, nem vagy írónő, hagyd ezt a nagyokra! Menj, és tedd azt, amiben azt hiszed, nagyon jó vagy: feküdj le a fél világgal (csak ne a foglalt felével, mert ideje beújítani). 

Pontozásom: 
Borító: 0/5 (undorító)
Történet: 0/5 (mindig ugyanaz, ugyanúgy, csak más pasival)
Megfogalmazás: -1/5 (legalább néhány könyvet vegyél a kezedbe, mielőtt írni szeretnél)


8 megjegyzés :

 1. Hehe, ezen nagyon jól szórakoztam! :D Bocsánat, de most azt érzem, amit Ti éreztetek, amikor az egyetlen DS-könyvről és a luxusprostisról írtam: Ti röhögtetek azon, hogy végigszenvedtem.
  Ez a Niki leányzó is olyan, mint a luxusprosti, hogy ő a valaki, a többiek meg senkik, mert nem ment már rajtuk végig a fél ország és világ, mert annyira jó nők és azt tehetnek, amit akarnak. Valójában meg olyan sötétek, mint az éjszaka.

  A folytatás már megjelent, és egyáltalán nem félreérthető Niki póza a borítón.
  Eszembe jutott, amit Mr. Knightley mond Emmának, hogy: "jobb, ha valakinek nincs esze, mint ha arra használja, mint kegyed".

  VálaszTörlés
 2. Óóó, ez az idézet nagyon idevág. :)
  Amúgy évente egyszer meg szoktam erőszakolni magam egy DS könyvvel, csak hogy emlékeztessem magam, miért nem olvasok ilyen és ehhez hasonló tucatszennyet.
  Amúgy meg ne mondd, hogy Niki prosti, mert nem iiiiis... Ő nem pénzért csinálja, hanem élvezetből, ergo az ő nézetei alapján ez így már oké. :D

  VálaszTörlés
 3. már fészbúkon is kötekedtem, úgyhogy itt folytatom :D
  tudom, hogy lényegtelen, de mégis vicces. amit írtál, hogy alkoholistaként sértegeti bukowskit. az egyik egyetemi órán valahogy szóba jött az irodalmárok és az alkohol kapcsolata. egy öreg proftól idéznék: "vörösmartyék boroztak, baudelaire-ék abszintot ittak, ady meg...ő megivott mindent, amit eléraktak" (tudom, hogy ady-fan vagy :D) ezzel csak arra szeretnék rábökni, hogy manapság már nem kell fennakadni azon, ha egy írót megbélyegeznek emiatt, szinte már velejárója ez a dolog, el kell engedni a problémát :)
  van ez a szar idézet, amit egyesek előszeretettel idéznek, hogy "minden nő kurva". férfi létemre gáznak tartom, és elcsépeltnek. de az a szomorú helyzet, hogy biztosan vannak, nem is kevesen, akik igenis irigylik amiatt, hogy megannyi híres sportoló kezelgette.
  a könyv stílusáról meg...nehéz kérdés. már említettem, hogy van az a közeg, amelynek tökéletes ez a könyv. nem hiszem, hogy a szürke 50 árnyalatát akarta koppintani, csak egyszerűen ő is törekedett arra, hogy valami olyant írjon, ami igenis megbotránkoztatja az embereket. a célja úgy gondolom, elérte. rengetegen kurvázzák, és fel vannak háborodva rajta. ő ezt akarta. nem az irodalmi nobel-díj vezérelte, hanem hogy jól odamondja, olyan stílusban, mint előtte még senki. és ami fontos, hogy nem ezért lett kiadva a könyv. ha te vagy én, vagy kovács pistike piripócsról írta volna, a kutyát nem érdekli. azért lett "világszám", mert egy közismert sportoló írt arról, hogy milyen közismert sportolók baszták szanaszét, és hogy milyen is valójában az olimpikonok magánélete. félreértés ne essék, nem akarom védeni, én sem tartom sokra se a könyvet, se a szerzőjét(bár nem is olvastam), de a funkciójának eleget tett.
  és végezetül: napjainkban már minden populáris illetve szennynek tartott dolgot próbálnak tudományos oldalról vizsgálni. voltak csoporttársaim, akik olyan témákban írták a szakdolgozatukat, mint "az msn-nyelv", "a viva tv műsorvezetőjének nyelvhasználata" vagy épp a harry potter. a trash moviekról már ne is beszéljünk. sőt az lenne a legjobb, ha szepesi könyvét is hasonlóan néznék, vagyis szándékosan szar. bár tény, hogy ő jónak akarta. :D

  VálaszTörlés
 4. Nagyon sok mindent reagálnék a kommentedre, de csak a Bukowski-részt emelném ki belőle.
  Nyilván én is tudom, hogy alkoholista az öreg, de attól még nagyon szeretem, mert van stílusa, jól ír. Nekem az nem tetszett, ahogy előadta, hogy "valami Charles Bukowski", kicsit olyan íze volt a megfogalmazásnak, mintha ő nagyobb ember lenne ettől a "jelentéktelen amerikaitól".

  Egyébként köszönöm, hogy végigolvastad az értékelésemet, és köszönöm az itteni és a facebookos hozzászólásaidat is. Már volt értelme elolvasni a könyvet, mert adott egy jó beszédtémát. :)

  Az 50 árnyalatos könyveket nem olvastam, se a szürkéét, se a sötétét, se semminek semmilyen árnyalatát, de sokat hallottam róla, és valami ahhoz hasonlót akart talán alkotni Niki.

  Nem azzal van a baj, hogy alpári és taszító a stílus, hanem hogy ezt a stílust ő nagyon rosszul használja.

  VálaszTörlés
 5. Zseniális!!! :D Ezt tudom erre mondani. Istenem, ez a nő egész egyszerűen szánalmas. Mikor olvasni kezdted, nem akartam azt írni, hogy sok sikert vagy hogy kíváncsi vagyok, meddig bírod, mert nem akartalak befolyásolni, de ezek után, azt hiszem, nem is tudtalak volna :D Bevallom őszintén én kb 50-60 oldal után nemes egyszerűséggel töröltem a "könyvet" az e-bookomról, mert egyszerűen még a tudat is megőrjített, hogy ez még mindig ott van. Nyelvhelyességi hibák tömkelege, brutálisan, értékelhetetlenül undorító stílus, de a legjobban mégis az idegesített, hogy megpróbáltam a számba rágni, hogy ÉN milyen vagyok. Hát könyörgöm... És mégis a legszomorúbb, hogy ő azt hiszi, jó lett a könyve...

  Imádtam a kritikádat, és minden egyes szóval mélységesen egyetértek!

  Üdv,
  Tina (alias Klitty Molyról :))

  VálaszTörlés
 6. Örülök, hogy Te is itt vagy, és hogy egyezik a véleményünk! :)
  Nem tudtál volna befolyásolni, de valami ilyesmire is számítottam a 37%-os értékelés után. :D
  Én is gyorsan töröltem a tabletről, nehogy valaki meglássa, hogy ezt is elolvastam egyszer, sőt, össze van kapcsolva a facebookom meg a molyos fiókom, de még fb-ről is gyorsan töröltem, hogy elkezdtem olvasni. :D

  VálaszTörlés
 7. Tudod, az a baj, mégis veszik, viszik az irományát. éés lehet, meggazdagszik.ha igaz 8 milla az első könyvéért, 14 a másodikért. nem olyan rossz ez.
  kérdés kinek kell ez a nő, ezek után, hogy néz, áll a családja elé: mit mesél majdani unokáinak??
  szóval volt egy erősen közepes úszópalánta, és lett egy "író"..?
  kár, hogy pénzért mindent eladnak, inkább olvassuk mai magyar irodalmat, nem trendi vacakot..
  megjegyzem: nem olvastam, nem vagyok hajlandó kézbe sem venni ezt a valamit..
  jót írtál és jól.

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm a hozzászólásodat!
  Nem tudom, hogy hogyan számol el magának és a családjának ezzel, mondjuk több helyen megjegyzi, hogy az anyját és a nagyanyját külön kérte, hogy ne olvassák el a könyvet. Attól még a címe mindent elárul, és lehet, hogy anyuka most sokkal rosszabb dolgokat is kinéz a lányából, mint amik le vannak írva.
  Ő dolga, csak azt nem értem, hogy egyszer sem említette a könyvben, hogy esetleg félt volna, hogy valami betegséget összeszed, mintha ez a lehetőség nem is állt volna fenn, pedig azt párszor leírja, hogy gumi nélkül, védekezés nélkül csinálták ezzel meg azzal...

  VálaszTörlés