2017. január 12., csütörtök

(Nem kivont karddal, de...) Begyűjtött lájkokkal a könyvsorozat folytatása mellett

...elszánt könyvmoly vív véres csatát azért, hogy egy számára kedves sorozat ne úgy érjen véget, ahogy azt a záró kötetben olvasta. Vért és verejtéket nem sajnálva kiáltja: NEM LEHET ÍGY VÉGE! TENNI FOGOK VALAMIT ELLENE! 

Persze, jó lenne, ha így kezdődne a sztori, ám ez most mégsem lesz ennyire regénybe-illő, de az alapötlet természetesen valós. 
Sokszor nem tetszik, ahogy befejeznek egy sorozatot. Van, hogy úgy érzem, az összes kötetet nagyon szerettem, és élvezettel olvastam, viszont a szerző elszomorított az utolsó oldalakon, és nem akarom elhinni, hogy így ért véget. 
Sajnos általában nem lehet tenni ellene, bele kell törődni, hogy az író teljesen más jövőt képzelt el a karaktereinek, mint az olvasó. Ilyenkor az olvasó arra gondol(hat), ha nem is úgy fejeződik be, ahogy ő akarja (hiszen lehetetlen mindenkinek megfelelni), bárcsak legalább olvashatna még egy kicsit a kedvenceiről.

Most VAN rá lehetőség! 

R. Kelényi Angelikának bőszen ecseteltem, mennyire elszomorít, hogy vége a könyvsorozatának, hogy így lett vége, hogy csak kettő rész, és ez lett a szereplőkkel. Addig beszélgettünk erről, míg végül csak viccelődve bepötyögtem: ha lájkokat gyűjtök, folytatod? 
Csak félig komolyan (vagy még annyira sem?) jött a válasz: Ha összejön, akkor meggondolom. 
Tehát kaptam az alkalmon, és egy "talán meggondolom" ért nekem ennyit. 500(!) 500(!) 500(!) jó magyar lájkot gyűjtögetek erre a képre, hogy Angelikát legalább gondolkodóba ejtsük. 
Szeretnél részese lenni ennek a barátságos csatának a jó ügy érdekében? Akarjuk, hogy még egy jó könyvvel gazdagodjon a magyar írók piaca? Nosza, rajta, lájkra fel! ;) 


Annyi lájkolós kép terjeng a Facebookon... "X db lájk, és vezethetem apám autóját", "Y db lájk és kapok egy laptopot"... Most lájkoljunk végre egy értelmes célért, olyanért, aminek eredménye nem csak a kép készítőjének, posztolójának lesz öröm! 

A képen pedig nem más található, mint én, aki ezeket a sorokat írja, és nagyobb utódom, örökösöm, barátom, múzsám, Lilim. :D 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése