2013. december 4., szerda

Rachel Vincent: Stray - Kóborok

Szerző: Rachel Vincent
Cím: Stray - Kóborok 
Eredeti cím: Stray
Fordító: Miks-Rédai Viktória
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012Fülszöveg: 
"Már csak nyolc nőstény vérmacska van, aki termékeny. És én vagyok az egyik... 
Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója.
Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg az a kóbor egy este meg nem támadott. 
Ismerem a kóborokat - a falka nélküli vérmacskákat - akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példányt elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. 
Ennyi veszély elegendő is volt, hogy a falkám hazahívjon... a saját biztonságom érdekében. Persze. Csakhogy én nem egy ijedős kiscica vagyok. Bárkivel - vagy bármivel - megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok - karmaim vannak, és nem félek használni őket!" 

A borítóról:  A borítója miatt vettem meg, meg mert nagyon sokan ajánlották és nagyon sok ismerősömnél láttam, hogy mennyire örömmel olvassa. 
Fülszöveg alapján azt gondoltam, megint valami bugyuta tinikönyv, milyen gáz, hogy kiscicává változnak át az emberek benne? Gyilkos kis cirmosok? Ugyan már... :) 

A történetről:  Aztán mégis elkezdtem, és már az első pár oldalba beleszerettem. Nem olyan a könyv, amilyenre a fülszöveg alapján számítottam, élveztem minden egyes oldalát. A fülszöveg félrevezető, a szereplők nem kiscicává, nagymacskákká változnak át. 
Nagyon tetszett, hogy nem azzal van elfoglalva az írónő, hogy oldalakon keresztül ecsetelje, hogy napfényben csillognak milyen színű a szőrük, minden nagymacska egységesen fekete, és ezzel ez a rész le is van zárva. 
Ami még hatalmas pozitívum, hogy eltér a többi, hasonló stílusú könyvtől abban, hogy itt nem egy 15-16 éves lány életéről olvashatunk, a főszereplőnk egyetemista, ettől még jobban azt éreztem, hogy nekem való, az én korosztályomnak íródott. 
A karakterek nagyon szerethetőek, kíváncsian várom, hogy alakul a főhősnőnk sorsa, melyik útra fog rálépni. Szerettem ennek a teremtett világnak a részese lenni nyilván ezért olvastam szülés után közvetlenül a kórházban az utolsó oldalakat. Mindenképpen kötelező sorozat a Vörös Pöttyösök kedvelőinek, én már el is kezdtem beszerezni a következő részt. :) Pontozásom:  Borító: 5/5
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 4/5
Szereplők: 5/5
Szereplők kidolgozottsága: 4/5Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése