2013. december 12., csütörtök

Catherine Clark: Szívek szállodája 1. - Anyja lánya

Szerző: Catherine Clark
Cím: Szívek szállodája 1. - Anyja lánya
Eredeti cím: Gilmore girls - Like Mother, Like Daughter
Fordító: Várkonyi Zoltán 
Kiadás éve: 2007
219 oldal
1890 Ft

Fülszöveg:
"Na végre. Fölvették a Harvardra, amire mindig is vágyott, és olyan iskolába járhat, amilyenbe én sose, és olyan dolgokban lehet része, amiben nekem sosem, és akkor legalább haragudhatok rá ezért, és végre valódi anya-lánya kapcsolat lesz köztünk." /Lorelai Gilmore/

"Oké, nézzünk szembe a tényekkel. A mamámnak és nekem sosem lesz normális anya-lánya kapcsolatunk, ugyanis a mamám nem egyszerűen csak a mamám, hanem a legjobb barátom. Ő mindent képes megtenni értem, még azt is, hogy megkérje a szüleit, adjanak kölcsön a tandíjamra a Chiltonba, a híres egyetemi előkészítő suliba, ahová épp most vettek fel. Szerintem élete egyik legnehezebb cselekedete volt, nem is beszélve arról, hogy cserébe meg kellett ígérnie, hogy hetente egyszer mindketten náluk vacsorázunk. Szegény mamát már a gondolatra is kirázza a hideg. És hogy én mit gondolok erről? Hát azt, hogy mostantól sokkal izgalmasabb lesz az életem." /Rory Gilmore/ 

A könyvről: 
Oka van annak, hogy a blogom szlogenje már évek óta egy Rory Gilmore idézet - amit láthattok is a blog fejlécén. Nagyon szeretem ennek a két nőnek a történetét, minden nyáron tartok egy Szívek szállodája-maratont, amikor a sorozat összes részét ismét megnézem. Már szinte kívülről fújom az összes részt, mégis mindig megnevettet és felvidít, ha újra Stars Hollow lakosai életének a részese lehetek. 
Mostantól - azt hiszem - változtatok a Szívek szállodája maratonon annyiban, hogy nem csak a sorozatot fogom nyaranta végignézni, hanem a könyvsorozatot is újraolvasni. 

Ez a könyv minden rajongónak elengedhetetlen a könyvespolcáról, de érdemes mindenkinek elolvasni, aki látta a sorozatot. Annyira pontosan visszaadja az ott látottakat, el tudtam képzelni minden egyes jelenetet, hogy hogyan zajlik le, láttam magam előtt a színészeket, az arckifejezéseket, a díszletet, hallottam a hangokat. 
Nem tudom, hogy a sorozat ismerete nélkül mit mutat meg belőle a könyv, de kiegészítésnek tökéletes, nagyon szerettem és nagyon szívesen olvastam. 

Szerencsére és sajnos Rory szemszögéből ismerhettük meg a történetet - újra. Szerencsére, mert így Rory érzéseiről többet megtudunk, és sajnos, mert sok vicces jelenet kimarad, ahol ugye a sorozatban Rory nem volt jelen. 
Szívesen olvasnék - akár ugyanezeket a történet darabkákat - Lorelai szemszögéből is. :) 


Kellett, hogy újra a kedvenceim között lehessek, csodálkozom, hogy ennyire összeszedetten, kidolgozottan el tudta mesélni egyetlen könyv azt a pár részt, amiről szól. Még jó, hogy van a könyvnek is folytatása, így nem kell megvonnom magamtól az éves "Szívek szállodája adagomat". Ha éppen úton vagyok, amikor Lorelaiékhoz lenne kedvem, és ezért nem tudom nézni a sorozatot, magammal vihetem a könyvet. :)
Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5 (Igazán Rorysra sikeredett.)
Szereplők: 5/5
Kedvenc szereplők: Luke (róla szívesen olvastam volna többet), Rory, Sookie, Michel 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése