2013. december 15., vasárnap

J. R. Ward: Éjsötét szerető

Szerző: J. R. Ward 
Cím: Éjsötét szerető (Fekete Tőr Testvériség 1.)
Eredeti cím: Dark Lover
Fordító: Lukács Lászlóné
Kiadó: Ulpius-ház 
Kiadás éve: 2009
527 oldal
2999 Ft 

Fülszöveg: 
"Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű Bethszel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrathnak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa... Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Betht, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy..."


A történetről: 
Végre rászántam magam, hogy elolvassam. Voltak fenntartásaim, a fülszöveg és a kiadó miatt is, de szerencsére sikerült ezeket legyőznöm és megismerkednem a sokak által annyira imádott történettel. 
Szóval mi is kell tulajdonképpen egy jó vámpíros könyvhöz?
Nyilván kell egy nagy adag szexi vámpírsrác, egy csipet erotika, egy teáskanál romantika. Ezeket összekeverve adjunk hozzá még pár szem harcot és vitát, majd bolondítsuk meg az egészet más lényekkel. Pipa. 
Hogy hagyhattam, hogy ez a könyv olvasatlanul álljon a polcomon egészen mostanáig? Imádtam az egész világot, ami nagyon szépen ki van dolgozva, ötletes, vannak benne új lények, dolgok, és szerencsére nem csillog senki a napfényben. :) Tetszett, hogy nem ragaszkodik az írónő a jól bevált vámpírsztorik alapjaihoz, és mert egy kicsit elszakadni a "megharapja az embert, mire az átváltozik"-sablontól, szintúgy, ahogy attól is, hogy hogyan táplálkoznak. 
Kellett a könyv elejébe az a magyarázat a kifejezésekről és a tulajdonnevekről, hogy igazán megértsem az egész történetet. 

Már az első "találkozásunknál" megfogott Wrath stílusa, személyisége, és ez csak fokozódott a történet során, egyre jobban megkedveltem. 
Beth azok közé a szereplők közé tartozott, aki számomra elég semlegesnek indult, nem tudtam, hogy szeressem-e vagy ne, egy nagyon hétköznapi lány, semmi extrával. 
Marissát nem tudtam hová tenni, ez így maradt a történet végére is, nem sikerült megszeretnem, nem igazán értettem a döntéseit, ahogy Havers sem lett a kedvencem. 
Remélem, a későbbi kötetekben olvashatok még Butchról, mert bár nem tartozik ebbe a különleges világba, részese lett, és várom, hogy történjen vele valami, amitől kulcsszereplő lesz. 

Várom, hogy a következő kötetet olvassam, jó lesz ez, érzem. :D 

Pontozásom:  Borító: 4/5
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5/5
Kedvenc szereplők: Wrath, Fritz, Butch, Rhage, Vishous


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése