2022. március 21., hétfő

Kyla May: Kiki - Éljen a divat! (Lótusz köz 1.)


Szerző: Kyla May 
Cím: Kiki - Éljen a divat! (Lótusz köz 1.) 
Kiadó: Könyvmolyképző 
Kiadás éve: 2021 
ISBN: 9789632454597
96 oldal 
Fülszöveg: 

A Lótusz Közi Lányok Klubja
a legvidámabb klub!
Ismerkedj meg Kikivel! IMÁDJA a szép ruhákat, a legjobb barátnőit es a fontos tényeket. Íme néhány tény Kiki naplójaból:

Tény: Tagja vagyok a Lótusz Közi Lányok Klubjának.
Tény: Egy nap híres divattervező leszek.
Tény: Az új szomszéd lány gáz – nagyon gáz!
Tény: A madarak is adnak magukra!

Kukkants bele Kiki naplójába!


A könyvről: 
Eltűntem az utóbbi egy évben. Ennek nem az volt az oka, hogy nem olvasok, hanem az, hogy inkább olyasmit olvasok, amiről nem volt mit írnom. Ezen könyvek nagy részét a történelmi szakirodalom teszi ki, mivel elkezdtem egyetemre, történelem szakra járni. Amikor viszont időm engedi, hogy könyvet vegyek a kezembe, a nagyobb lányommal olvasok. Most utóbbi kategóriából hoztam egy jobb könyvet. 
Különösen fontosnak tartom, hogy ha már a gyerekeim pedagógus-gyerekek, a lehető legtöbbet olvassanak. Ami pedig még ennél is fontosabb: szeressenek olvasni! A kicsi még óvodás, a nagyobb lányom viszont szerencsére nagyon szívesen olvas. Van saját érdeklődési köre, lassan kialakul ez a könyvek terén is. A Kiki tipikusan egy olyan könyv, amit örömmel vesz a kezébe. 
Egy naplóregény a legkisebbeknek, a kezdő olvasóknak. Természetesen előre elolvastam, mielőtt Lilinek a kezébe adtam volna. Nagyon helyes, szerethető, rövid kis történet egy lányról, akinek a szomszédságába új lakók költöztek. 
Kikire minden jellemző, ami egy mai 8-10 éves lányra. Szeret a barátnőivel időt tölteni, mindenféle csajos dolgokat találnak ki és valósítanak meg, s a mindene a divat. Az új szomszéd beköltözésekor azonban utóbbi terén konkurenciája akadt, akinek nem csak a hobbija és a kedvencei, de a stílusa is nagyon hasonlít Kikiére. Ez természetesen Kikiből azt váltja ki, ami ilyenkor ebben a korosztályban teljesen normális: féltékenységet. Ráadásul az új lány népszerű is lesz, Kiki pedig a saját ötleteit félti tőle. Úgy érzi, hogy utánozni akarják vagy titokban az ötleteit lopják. 
Gyermekkönyvről van szó, ezért nyilván nem érint senkit váratlanul, hogy a történet végére minden jóra fordul, bár előtte azért muszáj egy kis galibát okozni. 
A karakterei egymástól elkülöníthetők, mind a maga személyiségével szerethető. A három barátnő teljesen más stílust képvisel, sőt, Kiki két társának a szerző külön adott egy-egy kötetet, amelyben megmutathatják magukat még jobban. 

Összességében: 
Talán sokatmondó, ha azt írom: én már meg is vettem a másik két kötetet is. Szuper program esténként az aktuális fejezet történéseiről beszélgetni és azt találgatni Lilivel, vajon mi jön majd még ezután. Nem tudom, az olvasmány, vagy maga az olvasás hat-e így a 8 éves lányomra, de azt látom, hogy a könyv egyszerre több oldalról építgeti a személyiségét és a kis lelkét. 

Értékelés: 
Borító: 5/5 
Történet: 5/5
Stílus: 5/5
Karakterek: 5/5 

8-10 éves lányoknak ajánlom! 

3 megjegyzés :

  1. Starting on March three, 2022, anyone located in Illinois could have the power to guess online while additionally registering online.🗓September 2020✅Gov. Pritzker reinstates 온라인카지노 the Executive Order that lifts the in-person registration rule, for 30 days. BetMGM Illinois Sportsbook is allowing new users to take advantage of|benefit from|reap the benefits of} an amazing $1,000 risk-free guess.

    VálaszTörlés