2014. február 2., vasárnap

Cassandra Clare: Üvegváros

Szerző: Cassandra Clare
Cím: Üvegváros (A Végzet Ereklyéi III.)
Eredeti cím: City of Glass (The Mortal Instruments Book Three) 
Fordító: Kamper Gergely 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2011
497 oldal, 2999 Ft

Fülszöveg:
"Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha a Törvénybe ütközik is, hogy engedély nélkül belép a városba. Márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace egyáltalán nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény. 
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány segíthet-e megmenteni az Üvegvárost? És milyen áron?"

Mint az első két kötetnek, a borítója ennek is gyönyörű, semmi giccsparádé, egyszerű és mégis tudja az ember percekig is bámulni. 

A szereplőket továbbra is nagyon kedvelem, imádom, hogy ennyire "rendezett" a személyiségük, sikerül megismerni őket, jó régi ismerősökként üdvözölni mindenkit. 
Vártam, hogy végre történjen valami, aminek már rég meg kellett volna történnie, és boldog vagyok, hogy most ebben a részben olvashattam volna. 
Érezhető, hogy a történet trilógiának indult, nagyon lezártra sikerült ez a kötet, kíváncsian várom, hogyan húzza tovább a szálakat Clare a következőkben. Ez most nagyon lezárt, letisztult, minden a helyén van. Remélem, nem fogok csalódni a továbbiakban sem. :)Alec az első kötetben kifejezetten idegesített, nem volt szimpatikus, a másodikban már megbarátkoztam a személyiségével, de nem kedveltem, ebben viszont már belopta magát a szívembe. 
Jace is sokkal szerethetőbb, mint az eddigi kötetekben, bár soha nem is volt vele problémám, most már helyére került ő is, ahogy Clary jelleme is kirajzolódhat az olvasókban. 
Magnust eddig sem lehetett nem szeretni, masszívan uralja az első helyet a kedvencek között, sajnáltam, hogy ennyire keveset olvashattam róla. A legaranyosabb és legviccesebb részek voltak azok, amelyekben ő is szerepelt, a kedvenc jeleneteimben mindig ott volt. 

A történet többnyire kiszámítható, azonban akadtak megdöbbentő dolgok a kiszámítható részek elrendezésénél. Tudtam, hogy mi lesz, de azt nem, hogy hogyan fogja megoldani az írónő. Frappánsan sikerült neki. 
Várom a második könyvről a filmet és várom a negyedik könyv olvasását. 

Pontozásom: Borító: 5/5
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Kidolgozottság: 5/5
Szereplők: 5/5
Kedvencek: Magnus Bane, Isabelle, Luke 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése