2014. február 27., csütörtök

Cassandra Clare: Bane Krónikák I-II.

Szerzők: Cassandra Clare és Sarah Rees Brennan
Cím: Mi történt Peruban? (Bane Krónikák I.) 
Eredeti cím: What Really Happened in Peru
Fordító: Kamper Gergely
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
55 oldal, 999 Ft 


Fülszöveg:
"Jó oka van annak, hogy Magnus Bane személye nemkívánatos Peruban. Kövesd Bane dél-amerikai kalandjait, melyek során régi ismerősünk bajba sodorja boszorkánymester társait, Ragnor Fellt és Catarina Losst, megismerkedik egy hangszerrel (amelyen borzasztóan játszik), egy tánccal (amelyet borzasztóan jár), majd magára haragítja házigazdáit, amikor valami kimondhatatlant tesz a Nazca-vonalakkal."Szerzők: Cassandra Clare és Maureen Johnson
Cím: A szökevény királyné (Bane Krónikák II.)
Eredeti cím: The Runaway Queen
Fordító: Kamper Gergely
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
54 oldal, 999 Ft Fülszöveg: 
"A halhatatlan boszorkánymester, Magnus Bane azon kapja magát, hogy a királyi családot igyekszik kimenteni a francia forradalom borzalmai közül - miután egy igencsak jóképű gróf belerángatta a zűrzavarba. Mondani sem kell, a merész szökéshez egy láthatatlan ballonra is szükség lesz..."

A borítóról:
Fájlalom, hogy nem az eredeti borítóval adta ki a Könyvmolyképző Kiadó, és valószínűleg ezt a következő kötetek értékeléseinél is meg fogom említeni. :) Bár külön-külön nem tetszenek az amcsi borítók, együtt, összerakva mint egy puzzlet, iszonyat jól néz ki: Az talán egy kicsit kárpótol, hogy így viszont kirakható majd Magnus neve a könyvekből. :)

A könyvekről:
Alapvetően nem szabad sokat várni ezektől a cirka ötven oldalas könyvektől, hiszen az olvasás előtt is egyértelmű, hogy amiről szólni fog, nem lesz tökéletesen kibontva, részletesen leírva. Éppen ezért sajnáltam is, mivel ezekből a történetekből akár egy normál hosszúságú könyvet is ki lehetett volna adni (mi jól járunk, mert sokat olvasunk Baneről, a kiadók jól járnak, mert több pénzért adhatják el a könyvet, az írónő jól jár, mert ugyanannyira szeretjük a könyvét, mint az eddigieket). 
Ráadásul az első kötet még külön kisebb novellákra lett bontva, néhány oldalasakra, így tényleg, mire belemerülne az olvasó egy sztoriba, már jön is a következő, nem hagyják, hogy élvezzük és hosszasan elképzeljük magunkba a különböző jeleneteket. 
Így azt vagyok kénytelen mondani, a két kötet közül a második kicsit közelebb áll a szívemhez, mert igaz, hogy az is csak 50 oldalas, de legalább egyetlen, összefüggő történetet olvashatunk. 
Nem igazán éreztem Clare keze munkáját a kötetekben, viszont így, hogy nagy Végzet Ereklyéi és Magnus Bane rajongó vagyok, a polcomon mindenképp ott a helye. 

Össze sem hasonlítható a Csontvárossal vagy a későbbi kötetekkel, de abszolút megérte a rá áldozott perceket, jókat szórakoztam a könyveken, tetszettek és olvasni fogom a folytatást is. Magnus Bane több oldalát is megismerhetjük Clare által, a Mi történt Peruban? címűben a vidám, bulizós énjét, míg A szökevény királyné című könyvben inkább az érzelmesebb, "hősszerelmes" oldalát. 
Tetszett, na, jöhet a folytatás! :)

Pontozásom:
Borító: 2/5
Történet: 5/5
Stílus: 4/5
Szereplők: 5/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése