2016. február 7., vasárnap

Anne L. Green: A sötétség fogságában

Szerző: Anne L. Green
Cím: A sötétség fogságában 
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2015
310 oldal, 2990 Ft


Fülszöveg:

Milyen messzire mennél az igaz szerelemért?

Ez a gondolat foglalkoztatta sok nőtársával együtt Anne L. Greent is, A remény hajnala című sikerkönyv szerzőjét, mikor belekezdett második regényének megírásába. 
Az egykori műkorcsolya bajnok, Chris Stuart drogcsempészek fogságába esik, miután bátyja magára haragítja egy bűnszervezet vezetőjét. A szókimondó, csinos nő élete veszélybe kerül, de az igazi kockázatot az a kínzó szenvedély és őrült vágy jelenti számára, melyet akkor tapasztal, mikor jóképű fogva tartójának tengerkék szemébe néz. Ekkor döbben rá, hogy az addigi élete milyen szürke és üres volt. Christine teljesen összezavarodik, mert ott talál önmagára, ahol a legkevésbé számít rá. 
Egyetlen dolog válik számára egyre világosabbá: senki nem az, akinek mutatja magát. Vajon Andrew Dark, a sármos rosszfiú tényleg csak egy gátlástalan bűnöző? Mindkettőjük számára kezdetét veszi az érzelmi hullámvasút, amelyet a másik közelsége vált ki belőlük. Folyamatosak lesznek a belső vívódások, megszűnnek a józan, ésszerű döntések és már csak a féktelen szenvedély marad. 
De vajon a férfi múltjával van esélyük a felhőtlen szerelemre?

A borítóról:
Ahogy az írónő előző könyvének, ennek is nagyon megnyerő a borítója. Szerettem ránézni és tudni, hogy romantikus könyvet fogok a kezembe, mégsem egy agyonsminkelt, kiélt Júlia-címlaplánnyal találtam szembe magam rajta. A romantikus könyvek többsége már ott elrontja az összhatást, hogy undorító borítókkal adják ki őket, éppen ezért nagy előnye ennek a könyvnek, hogy ilyen igényes a külalakja (is).

A történetről: 
Simon bajba kerül a drogcsempészek világában, és ígérete zálogaként a húgát, Christ adja feletteseinek "rabságra", míg ő vissza nem szerzi az elveszített pénzt. Így indul Anne L. Green új története, és ezzel meg is adja a lökést, hogy két főhősünk megismerhesse - és megszerethesse - egymást.
Chris egy luxusjachton raboskodik, sőt, talán inkább vendégeskedik, hiszen nem úgy bánnak vele, ahogy egy rabbal szokás. Ennek oka pedig az, hogy Andrewban, a milliárdos drogbáróban nemvárt érzelmeket kelt.
A rabságból azonban egy idő után valóban vendégség, sőt, még annál is több lesz, ugyanis a fogoly és a fogva tartó egymásra talál, egymásba szeret, és egyre inkább elmélyül a kapcsolatuk. Ezután pedig kéz a kézben állnak ki minden más baj elé, ami még velük történhet az alvilágban.
Lényegesen szókimondóbb, vadabb és erotikusabb, mint az írónő korábbi kötete. Mondhatni, míg az előzőt az írónő köntösben írta, a mostani könyvénél ledobott magáról mindent, és kényelmesen leülve pötyögött meztelenül a számítógép előtt. Tetszett ez a változás, bár bevallom, az első néhány ilyen meztelen mondatnál aggódtam, hogy át fog menni az egész egy elcsépelt, ezerszer megírt erotikus könyvbe. Szerencsére a mérleg nem billent át, éppen annyi erotika van ebben a könyvben, amennyit elbír, és maradt inkább a romantikus vonalon.
Az biztos, hogy aki a könyvet olvassa, egy pillanatig sem unatkozik, nincs idő fellélegezni vagy megpihenni. Anne L. Green könyvében gyorsvonaton száguldanak a szálak, mi meg csak kapkodjuk a fejünket, hogy hogyan történhet ennyi minden egymás után. Nincsenek fölösleges ömlengések, hosszú oldalakon át tartó leírások, csak eseménydús sorok egymás után, szünet nélkül. Egyszer-kétszer még rá is szóltam volna az írónőre, ha itt ült volna mellettem, hogy kicsit lassabban, ez így túl gyors, nem érlek utol... De aztán erre sem lett volna szükség, hiszen mindig sikerült utolérni. :)


Pozitív volt még számomra, hogy mindkét főhős szemszögéből olvashattunk, ráadásul rövid időközönként váltogatták egymást. Ezáltal sikerült mindkettejük fejébe belelátni, mindkettejük oldaláról szemlélni a történteket. A rövid fejezeteknek is örültem, elég aktív környezetben és társaságban sikerült a könyvet olvasnom (ugyanis szülésre vittem magammal és szülés után az osztályon feküdve olvastam), minden kisebb szabadidőben sikerült 1-1 fejezettel végezni.
Nagyon piszkálja a fantáziámat, mi történt a későbbiekben a szereplőkkel - már amelyik egyáltalán életben maradt. Remélem, hallunk még felőlük!

A szereplőkről: 
Christ néha nagyon kedveltem, alkalmanként viszont a végletekig idegesített. Egy fiatal, ártatlan, visszafogott lányról van szó, mégis, mikor "akcióra" kerül a sor, mindig tudja, hogy mit kell tenni, mintha már nagyon sokat tapasztalt volna az élet különböző terein. Ez számomra zavaró volt, mert ha tapasztalatlan, akkor tényleg legyen az.
Andrew iszonyat szimpatikus, az a tipikus könyvbéli álompasi, aki rosszfiús, negatív karakternek tűnik, de amikor az olvasó megismeri, rájön, hogy valójában egy igen szerethető, sebezhető, érzékeny karakter.
Simont utáltam a legjobban, már az első megnyilvánulásánál sem volt szimpatikus, bár jóllehet, voltak nála sokkal rosszabb, negatívabb karakterek is. Mégis ő maradt meg nekem a leghidegebb, legellenségesebb emlékként a könyvből.
Aki igazán a szívemhez nőtt akaratlanul is, az Tony volt, már az első pillanattól imádtam, és annyira szerettem volna róla többet megtudni! Jó lett volna, ha ő is kicsit jobban ki van dolgozva, tipikusan az az akciófilmbeli karakter, aki a főhős mellett van minden szituációban, segíti, a társa, de mások számára megközelíthetetlen, zárkózott és rideg. Minden egyes kis monológjának, megnyilvánulásának vagy megjelenésének szívből örültem, igazi kis fényforrása volt ennek a történetnek - még akkor is, ha a "negatív" karakterek közé sorolható a negatív tetteivel együtt.

Borító: 5/5
Történet: 5/5
Megfogalmazás/stílus: 5/5
Szereplők kidolgozottsága: 5/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése