2014. március 25., kedd

Kultúrmorzsa - zene és könyv

Két esemény is megörvendeztet minket a közeljövőben. Egy koncertre és egy könyvbemutatóra szeretném felhívni az olvasóim figyelmét. 


Áprilisban koncertezik a Helyes Beat, jegyek már vásárolhatók. 
Bővebben a plakáton, belehallgatni a stílusukban az alábbi videón lehet: 


Új videóklippel és újabb koncerttel jelentkezik a magyar gospel zenekar.

→ A friss hangzású, magyar gospel zenét játszó Helyes_Beat zenekar tavaly nem várt sikerrel debütált a hazai keresztény könnyűzenei palettán. Kiemelkedő érdeklődést kiváltó és rendkívül pozitív szakmai kritikákkal büszkélkedő első lemezük címadó videóklipje immár közel 90.000 nézőt számlál.

A hét hivatásos zenész alkotta csapat a napokban jelenteti meg vadonatúj videóklipjét „Irgalmad tengerében” címmel, miközben új album felvételére készül. Többek közt ebből kaphat ízelítőt a közönség a zenekar április 11-i koncertjén a Columbus Állóhajón.


A csapat frontembere és producere, Ferencz Péter (Peet), hegedűs, énekes, a Pop-Funk-Jazz zenét játszó, nemzetközileg is elismert Peet Project zenekar alapítója és vezetője, így kommentálta a közelgő koncertet: „Fontosnak tartom, hogy a Helyes_Beat ne csupán új zenével és videóval álljon elő rendszeresen, hanem saját koncertekkel is, ahol van mód  találkozni a közönséggel, illetve ahol gát nélküli kapcsolat jöhet létre előadó és hallgató között. Hiszen tudjuk, hogy ez a csatorna nem csak kétirányú.”


„...a fehér hollóhoz hasonlóan ritka elektronikus-popos dicsőítő albumok között előkelő helyre került ez az album ... alaposan bepancsol a világnak...” – Jelige Magazin

„...a Helyes_Beat komolyan átgondolta a problémát, és Jézus üzenetével olyanokat is meg szeretne szólítani, akik konvencionális megoldások helyett trendi, ám tartalmas zenére vágynak.” – Villanyhárfa.hu

„Ha szeretnél kicsit elrugaszkodni a „szokványos” hangzású Istendicsőítő daloktól, akkor hallgasd meg a Helyes_Beat új CD-jét!” – Fish&Chips Magazin

„A modern hangzáselemekkel megspékelt lemez dúskál a különböző stílusokban...” – Evangélikus Élet


_____________________________________________________________________

Ellis Potter pedig Magyarországra látogat, ennek kapcsán könyvét is kiadják és egy eseménysorozatot is hirdet a Harmat Kiadó. 


Leírás a 3 elmélet a mindenségről című könyvről: 
Hogyan értelmezzük a valóságot? Vajon mi az emberi élet értelme? Létezik-e élet fájdalom nélkül? Mi a megoldás a szenvedés problémájára? A szerző a válaszokat kutatva három fő világfelfogást elemez. E három szemlélet - a monizmus, a dualizmus és a trinitarianizmus -, valamint az általuk felkínált megoldás és reménység, merőben eltérő képeket fest a mindennapi valóságról csakúgy, mint életünk végső céljáról - mutat rá Potter világosan és tömören megfogalmazott okfejtésében.
(128 oldal, 1750 Ft)

A szerzőről: 
Ellis Potter tizenöt évig élt zen-buddhista szerzetesként egy kaliforniai kolostorban. Rendszeresen tartott előadásokat Európában, s egyik útja során a svájci L'Abriban, a Francis Schaeffer által alapított keresztény kulturális és teológiai közösségben jutott Krisztus-hitre. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése