2014. március 24., hétfő

Lauren Kate: Rapture - Boldogság

Szerző: Lauren Kate
Cím: Rapture - Boldogság
Eredeti cím: Rapture
Fordító: Godó Klára 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
387 oldal, 2999 Ft


Fülszöveg: 
A múlt újraírható... De milyen áron? 
Az égboltot szárnyak sötétítik el... Luce és Daniel ideje, akár a homokórán gyorsan pergő kvarcszemek, vészesen fogy. Ahhoz, hogy meghiúsíthassák Lucifer tervét a múlt eltörlésére, meg kell találniuk, hol értek földet az angyalok. Sötét erők üldözik őket, és Daniel maga sem tudja, képes-e tovább folytatni... együtt tud-e élni örökre azzal, hogy Luce-t újra meg újra elveszíti. Közösen kellene felvenniük a harcot a történelmi küzdelemben, amelynek végén csak élettelen testek és... angyalpor marad. 
Luce ekkor döbben rá, hogy mi fog történni. Ráeszmél, hogy a sors nem is Danielnek, hanem valaki másnak rendelte! A kettejükre szórt átok mindig is csupán róla szólt... róla és a rég elhagyott szerelméről. És voltaképpen csak az számít, hogy MOST milyen döntést hoz. Ki nyeri végül a Luce-ért folyó csatározást? 


A könyvről: 
A Fallen-sorozat negyedik, befejező kötete ez. A borítóba most is szerelmes lehet az olvasó, szinte az összesnél odavoltam érte (kivéve talán a harmadik kötetet, ott annyira nem fogott meg). Nagyon ötletes, nem túl giccses, figyelemfelkeltő. 
Talán egy egészen kicsit csalódás volt a sorozat befejezője, sokkal ütősebbet vártam. Mások értékeléseit olvasva kevesen vagyunk, akik a szívükbe zártuk Luce történetét, nem tartom elképzelhetetlennek azt sem, hogy már kissé elfogultan írok róla. 
Szerettem ismét a barátaimmal utazgatni, kalandokba keveredni, velük izgultam, hogy hogyan alakul majd a sorsuk. Kiszámítható és kiszámíthatatlan fordulatokkal egyaránt találkoztam. 
A szereplők szerethetők, de egy kicsit kidolgozatlannak érzem őket, több "mondanivalót" adtam volna a szájukba az írónő helyében, hogy igazán ki tudjanak bontakozni. Néhol zavaró volt Luce "túlszerelmesedése" (jé, létezik ilyen szó?). 
Abszolút nem volt gondom a negyedik kötettel sem, csupán annyi megjegyeznivalóm van talán ennek kapcsán, hogy nem látom szép ívesnek a négy könyvet együtt. Elkezdtük egy ponton, és nem lett se jobb, se rosszabb a folytatások során, mindig ugyanaz a színvonal, ugyanannyi izgalom és ugyanannyi kérdés. 
Akadtak benne bakik és elírások (pl. a célhely két különböző helyen két különböző nevet kapott), de ezeket kizárva igyekeztem élvezni, és többnyire sikerült is. 

Egyébként rettenetesen várom már az első részből készült filmet, többek között azért is, mert ha a híresztelések igazak (márpedig annak tűnnek), Magyarországon fogják forgatni. Sajnálom, hogy a dedikálásra nem tudtam felmenni Pestre, vittem volna a könyvpéldányaimat (na igen, meg a négy hónapos lányomat), de talán majd pár év múlva ismét kicsi országunkba látogat az írónő. 

Borító: 5*/5
Történet: 3/5
Megfogalmazás: 3/5
Szereplők: 4/5
Szereplők kidolgozottsága, jelleme: 3/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése