2014. március 2., vasárnap

Cassandra Clare: Bukott angyalok városa

Szerző: Cassandra Clare
Cím: Bukott angyalok városa
Eredeti cím: City of Fallen Angels 
Fordította: Kamper Gergely
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
386 oldal, 2999 Ft
Fülszöveg:
"A háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadász válhasson belőle, és felhasználhassa különleges képességeit. Édesanyja feleségül megy élete szerelméhez. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre békében élnek egymással. És ami a legfontosabb, Clary és Jace szerelme végre igazán kiteljesedhet. 
Valaki azonban Árnyvadászokat kezd gyilkolni, és az éleződő feszültség újabb véres háborúval fenyeget. Clary legjobb barátja, Simon sem segíthet. Akármerre fordul, valaki maga mellé akarja állítani, hiszen szükségük van az életét megrontó átok rettenetes hatalmára. Arról nem is beszélve, hogy két gyönyörű, ámde veszélyes lánnyal jár egyszerre, akik közül egyik sem tud a másikról. 
Amikor Jace minden magyarázat nélkül távolodni kezd Clarytől, a lány egy rejtély kellős közepén találja magát, amelynek a megoldásával valóra válik a legrosszabb rémálma. Rettenetes események láncolatát indítja el, aminek akár az is lehet a vége, hogy mindent elveszít, ami fontos a számára. Még Jace-t is."

A történetről: Nem ugyanazzal a lelkesedéssel álltam neki a könyvnek, mint az előző köteteknek. Ennek talán az lehetett az oka, hogy tudtam, eredetileg A Végzet Ereklyéi egy trilógiának indult, aztán úgy döntött az írónő, hogy folytatja a sorozatot, így hat részes lett. 
A harmadik könyv tökéletesen lezárt, aztán mégis folytatódik a negyedikkel. Talán ezért, és talán a sok negatív értékelés miatt az elejére rányomta ez a hangulat a pecsétjét, kicsit üres volt, kicsit nehezen indult. Olyan érzésem volt az első valahányszor10 oldalon át, hogy Clare még maga sem tudja, hogy milyen fordulatot vagy történést tegyen a könyvébe. Csak sodródtam és vártam, hogy mi fog történni. Aztán egy idő után szerencsére visszakaptuk azt a stílust, amit az első három kötetnél már megismertünk és megszerettünk. 
Nem gondoltam volna, hogy lehet még tovább csavarni a szálakat, lehet még meglepetést okozni. Azt hittem, szerencsésen megismertem - és kiismertem - már Claret annyira, hogy tudjam, mi lesz a következő lépése. 
Nagyon tetszett, kedvelem az új szereplőket, az új helyzeteket. 
A vége miatt viszont majdnem a hajam téptem. Megint kételyek közt hagy minket az írónő, nem bírtam ki, hogy rögtön el ne kezdjem a következő részt. Hihetetlen, hogy mit művel velünk. :) 
Egyszerűen nem tudom levakarni magamról A Végzet Ereklyéi egyetlen részét sem, mintha a kezemhez ragadt volna. 

Pontozásom: Borító: 5/5
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5/5
Szereplők kidolgozottsága: 4/5 
Kedvencek: Maia, Jordan, Simon

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése