2013. január 21., hétfő

Raana Raas: Csodaidők 2. - Kiszakadtak

Szerző: Raana Raas
Cím: Csodaidők 2. - Kiszakadtak 
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2010 
416 oldal
Fülszöveg: 
Judy, a fiatal, különleges tehetségű nő gyerekként került a nagytekintélyű Raas családba, egyesek szerint botrányos körülmények között. A kaveni hagyományoknak megfelelően apjának, Giinnek kell férjhez adnia. Giin, a nagycsalád feje galaxis-szerte ismert üzletember és politikus. Megosztó személyiség, aki egyre szorongatottabb helyzetbe kerül a kiszakadtakkal kapcsolatos álláspontja miatt. 
Yaan - új envén Paul - évekkel ezelőtt a Raas családot és ezzel a Kaven világát hagyta el, s lett kiszakadtként egy olyan hatalom magasan képzett katonája, amely régi családját is veszélyezteti. 
Az ogfák vöröse című első kötetben megismert szereplők baljós, világégéssel fenyegető események közepette igyekeznek elveik szerint helytállni, s ha lehet, életben maradni... 
A Csodaidők nagyregény; egy családé is, egy világé is. Észrevétlenül ragad magával sodró erejű cselekményével, fantasztikus lüktetésével. 

A könyvről: 
Az első kötetben kaptunk egy szerethető családot, és sok szerethető karaktert. Velük együtt izgultunk azon, kinek hogyan fog alakulnia az élete, ki hová költözik, mi lesz a sorsa. A második kötetben a már megismert barátaink önmagukkal és a világgal való vívódásait olvashatjuk.
Többet kaptam, mint amit vártam. Sokkal több cselekmény, harc, vita és békülés. Egy fél oldalon keresztül sem lehet unatkozni. Ha néhány sort kihagysz, valamiről lemaradsz... 
Ezzel a könyvvel nem tehetjük meg, hogy befekszünk vele a kádba, és azért olvasunk, mert egy kis nyugit szeretnénk. Mozdulatlanul kell ülni attól félve, hogy ha tüsszentek egyet, akkor lehet, hogy meghal valaki, úgyhogy nem tehetem. 

Nem gondoltam volna, hogy a Csodaidők függőséget okoz. Már idekészítettem a harmadik részét. :)

Még mindig nem találok szavakat erre a precíz, kidolgozott világra, amelyet Eta megálmodott nekünk. A niesi nyelv tökéletes. A környezetnek, világnak is megvan a maga szörnyű tökéletessége. 

A Disney-mesékben soha nem hal meg senki. Ha ilyesmit szeretnél olvasni, akkor ez nem a Te könyved. Ha viszont egy izgalmakkal teli világ részese szeretnél lenni néhány napra, órára, akkor kötelező irodalom. 

A niesi himnusz gyönyörű, többször visszatértem hozzá és újra elolvastam. A nép megzenésítést követel! :)

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Kidolgozottság: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők jellemének kidolgozottsága: 5/5
Kedvenceim: Judy, Giin, Ester, David, Tobbelt 

7 megjegyzés :

 1. Én köszönöm, és biztos vagyok benne, hogy nem csak a magam, de mások nevében is megtehetem ezt!
  Amikor az első kötetet olvastam, pici, 200 lakosú falunk fiataljai között elindult egy lavina, mindenki Csodaidőket szeretne olvasni: a párom, és a barátaim is. A gond csak, hogy nem tudom mindenkinek egyszerre kölcsönadni. :)
  Szereztél magadnak egy újabb nagy rajongót, és van egy olyan érzésem, hogy nem is csak egyet... :)

  VálaszTörlés
 2. Eddigi legjobb - és 2. legnagyobb létszámú - író-olvasó találkozóm egy kis faluban volt Tolna megyében. Csak szóljatok, elmegyek hozzátok is. :-)

  VálaszTörlés
 3. Ide a világ végére? :) Jó, szólok a srácoknak, aztán ha lesz rá igény, meg Neked időd, én örülnék. :)

  VálaszTörlés
 4. Én pont az előbb írtam egy ajánlóféleséget erről a saját könyvajánlós blogomba. Alig pár perce fejeztem be a könyv elolvasását. Amúgy amit a blogba írtam, az nem a teljes véleményem, hanem a cenzúrázott. Ami szükséges volt, mert egyes szereplőkről eléggé klaviatúrapüfölést nem bíró véleményem van.

  VálaszTörlés
 5. Amúgy ez a könyv is jó. Alig bírtam letenni, így néha éjszaka alvás helyett is ezt olvastam.

  VálaszTörlés