2013. január 25., péntek

Kerstin Gier: Rubinvörös

Szerző: Kerstin Gier
Cím: Rubinvörös - Időtlen szerelem 
Eredeti cím: Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten 
Fordító: Szakál Gertrúd
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2010Fülszöveg:

Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre – mint derült égből a villámcsapás – a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden! 
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon! 
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!

A könyvről: 
2 éve azt olvasom/hallgatom mindenhol, hogy ez mennyire jó könyv, és MUSZÁJ elolvasnom, mert nem szabad kihagyni. Nos, elérkezett az idő, hogy engem is "magába szippantson" ez a könyv - már ha hagyom. 
A borító: gyönyörű, a színe, a rajzok, a betűtípus, imádtam. 

A történet nagyon ötletes, a szereplők szerethetők. Bár Lady Arista nevét mindig úgy olvastam, hogy Lady Artista, de nem is baj, hogy társítottam hozzá egy artista-testalkatot, hiszen balettozott. :D 
Megijedtem, amikor elkezdtem olvasni. Ennek oka: adott egy teljesen átlagos mesélő, és adott egy unszimpatikus unokatestvér, akinek különleges képességei vannak/lesznek. Nem igazán fért össze ez nekem: akkor nem is a mesélő lesz a főszerepben? Ennek így mi értelme lesz? Lehet-e így teljes értékű sztori? 

Aztán végül megkaptam, amit szerettem volna. Hasonlóságot véltem felfedezni közte és a Csontváros között, hiszen mindkettőben van egy nem mindennapi világ és egy tökéletlenül átlagos, mindennapi lány, akiről kiderül, hogy nem is annyira mindennapi. Aztán eszembe jutott még olvasás közben A neveletlen hercegnő naplója, ahol van egy "kiválasztott" leányzó, meg a legjobb barátnője, aki kotnyeles, nagyon érdeklik a barátnőjének ezek a nem mindennapi képességei/adottságai/lehetőségei, és mindent tudni akar róla. Ám ezektől függetlenül mégsem éreztem úgy, hogy valaminek a koppintása lett volna. 50. oldalig úgy éreztem, hogy nem az év könyve, viszont nagyon tetszik, azután meg már nem tudtam letenni, csak a végén... Akkor is nehezen. Nem fogom kedvenc könyvnek kinevezni, de a maximális pontszám mindenképpen jár neki. 

Szívesebben olvastam így, hogy nem volt benne nagy szerelmi ömlengés, kellő mennyiségű romantikát kaptunk, ami pont elég volt. 

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5/5
Borító: 5/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése