2012. december 20., csütörtök

Ronda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai

Szerző: Ronda Thompson
Cím: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai
Eredeti cím: Confessions of a Werewolf Supermodel 
Fordította: Turai Katalin
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó 
Kiadás éve: 2009 
398 oldal


Fülszöveg: 
Szupermodell. ​​Sikerre éhes, és még valamire…
Lou Kipinski. A férfiak megőrülnek érte. Bársonyos fehér bőre, formás hosszú combja, milliódolláros mosolya a modellvilág első számú csillagává avatja. Gyönyörű nő… halálos harapással. Egyedül gyerekkori barátnője tudja a szörnyű titkot, hogy Lou havonta egyszer vérszomjas fenevaddá változik, farkasszőr lepi el a testét, éles tépőfogai nőnek, és nem kegyelmez…

Két nőt holtan találnak New Yorkban, akik hasonlítottak Lou-ra. A nyakukon marták meg őket. Miközben egy szadista fenevad liheg a nyomában, Lou-t rémálmok gyötrik; szenvedélyes szeretkezések, melyek szörnyű mészárlásba torkollanak. Vajon tényleg az ünnepelt sztár járja éjjel az utcákat zsákmány után kutatva? Ahelyett, hogy vonyítana a holdra, Lou magándetektívet fogad, aki szintén nem akárki…

A New York Times bestsellerírója, Ronda Thompson felejthetetlen karaktert teremt napjaink „báránybőrbe bújt farkas” történetében. Celebek, sztárok, modellek és rajongók; mind mások, mint aminek képzeljük őket. Sikerkönyve humoros, izgalmas és szenvedélyes bepillantás a modellvilág színfalai mögé.

A könyvről: 
Először úgy terveztem, nem lesz blogbejegyzés erről az olvasásomról. Gyakran megesik, ha azt érzem, nem tudnék róla sokat mondani. 
Aztán - valahol a közepe felé - rájöttem: muszáj valahogy, valamit bepötyögni róla. Kezdem a kapcsolatom egy könyvvel: 

A címe: elrettentett. Vérfarkas is és szupermodell is? Ez valami szörnyű lehet... Biztos tele van divatcikkek reklámozásával meg a tipikus női legnagyobb problémákkal: milyen legyen a hajam, hogy áll a sminkem, stb. 
Aztán a második elrettentés a borító volt. Rózsaszín, meg picsás, és a franc sem akarja égetni magát azzal, hogy ezt a könyvet olvassa. Úgyhogy én is csak suttyomban, a szobámban, amikor egyedül voltam. 
A halálba nem izgatott soha ez a csajos témakör engem. Sőt, kerültem is, amikor csak lehetett. Egyébként a feltételezésem nem volt téves, valóban tele van ilyen maszlaggal a könyv. Kb. az első felét olvasva végig azon járt az agyam, hogy "Húúú, mit fog tőlem kapni ez a könyv....". Annyi negatívumot tudtam volna írni, és olyan csúnya formátumban, ahogy épp akkor gondoltam. 

De elértem a könyv közepéig - mert jó szokásomhoz híven, ha egy könyvet elkezdek, azt be is fejezem -, ahol eleinte még észre sem vettem, hogy kezd átformálódni bennem a kialakult vélemény. Rácsodálkoztam, hogy elkezdett érdekelni, hogy mi fog történni, odamegy-e, vagy nem, megcsókolja, vagy nem, átváltozik, vagy nem? 

A második felében már nem igazán találkoztam semmi reklámmal, és csak elenyésző számban picsáskodással. Talán pont ettől lett élvezhető a történet. Kezdett felülkerekedni az érdekesebb szál, a farkasos, átváltozásos, milyen világ a miénk-témakör. 

A végére már annyira felcsigázott, hogy ha lenne folytatása, akkor elolvasnám. Mert elvileg lett volna, de az írónő sajnálatos módon elhunyt, úgyhogy erre már nem lesz lehetőség... :( 

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazása: 2/5
Borító: 1/5
Kedvenc szereplő: Terry, Cindy, Lou
Akit nem szerettem: Kane 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése