2017. március 12., vasárnap

Meseszombat: Mesés terveink a következő hétre

Gondolkodtam, és arra jutottam, kellene valami új, valami állandó. Egy pillanat alatt eldőlt, mi legyen az, hiszen a mesekönyvek központi szerepet játszanak a mindennapjainkban. Így ezentúl minden szombat meseszombat (...és már az első alkalommal átcsúsztam vele vasárnapra), amelyben vagy a meseolvasós terveinket, vagy mesés könyvtári kölcsönzéseinket, vagy mesekönyv-értékeléseket olvashattok - tehát ezek a posztok a gyerekekről fognak szólni. 


Forrás: http://www.nlcafe.hu
Lili és én egy csokorba szedtünk néhány mesekönyvet - pontosan négyet- , amelyeket szeretnénk a következő héten elolvasni, és éppen ezért Nektek bemutatni. Ő három éves, de akad a terítéken olyan könyv, ami nagyobb gyermekeknek, 6-8 éveseknek is tetszhet. A listán megtalálhatóak igazán nőcis és uniszex, vagy akár fiúsabb könyvek egyaránt. 
Az első, ami nagyon felkeltette az érdeklődésünket, egy Barbie-könyv, A hercegnő és a popsztár. Volt szerencsém megvásárolni, és bár nem vagyok a hypeok nagy őrültje, de annyira magával ragadott az illusztrációja, hogy nem tudtam ott hagyni, muszáj volt beszereznem. Úgysem foglalkoztunk még eddig semmilyen téren a Barbie-lázzal, itt az ideje ebbe is bevezetni csemetémet. 
Már a borítója is csillog-villog, rózsaszín és lila színekben pompázik, belül meg még nagyobb csoda vár ránk - ne számítsatok kiugró oldalakra vagy zenére, csillámokra, egyszerűen csak valami rohadt jó minőségűek a képek. 
Nem szoktam külső alapján könyvet ítélni, pláne nem megvenni, ezegyszer azonban kivételt tettem, s már bele is olvastam, nem bántam meg a vásárlást. Remélem, ha Lilkó nagyobb lesz, még jobban szeretni fogja. Minden kiscsajnak kell valami Barbie... :D A következő egy olyan könyv, amit mindenki ismer, a vélemények megoszlanak. A legtöbben szeretik, sokakat már-már idegesít. Sokszor hallom sok helyről, szülőktől és óvónőktől, hogy rendszeresen ezeket a könyveket kérik a kicsi gyerekek. Mi is szeretjük a csigafiút és a katicalányt, így a jövő hétre beterveztünk a sorozatból egy számunkra újat, a Bogyó és Babóca sportol címűt. Általában elmondható ezekről a könyvecskékről, hogy a lányom nagyon szereti, én pedig szívesen olvasom neki. Hosszúságát tekintve éppen altatós mese, se nem hosszú, se nem rövid, ráadásul különlegesek a szereplői, hiszen mind apró állatok. Akadt már olyan közülük, amelyik kevésbé nyerte el a tetszésünket, ám még az is 4,5 csillagot kapott moly.hu-n tőlem az 5-ből. Amit nagyon várok, az a Hamupipőke című mese, mert gyerekkorom egyik nagy kedvence, sokszor láttam és olvastam, vagy olvasták nekem. Lili még nem ismeri a történetet, és kíváncsi vagyok, mi lesz róla a véleménye, bár nem tartok tőle, mert jó az ízlése. :) 
Mostanában kezdtük begyűjteni a Walt Disney-köteteket, most még nem büszkélkedhetünk sok darabbal, de rajta vagyunk az ügyön. 
A Hamupipőkét egyébként egy molyos ajándékozáson, az Ajándékozzunk molygyerekeknek elnevezésűn kaptuk, és bizton állíthatom, hogy ajándékozóm a legjobbat választotta a lányom virtuális kívánságlistájáról. 
Ha ez tetszik a lányomnak, akkor azonnal rárepülünk a fellelhető Szépség és a Szörnyeteg és más csajos Disney-mesékre is. 


A negyedik, amit még bele szeretnénk sűríteni a tartalmas mindennapokba, ismét egy Walt Disney, méghozzá egy Micimackó-könyv, az Élvezd az évszakokat Micimackóval! Talán nincs is olyan gyerek, aki ezt a kedves mackót ne szeretné. 
Könyvtári kölcsönzés, ugyanis amikor Lilkó kezdte az óvodát, beírattam az iskolai könyvtárba, így csütörtökönként minden alkalommal oda járunk, én választok magamnak, ő pedig magának könyveket - amit utána mindig leellenőrzök, és nekem kell rábólintanom, hogy jöhet-e velünk haza vagy sem. Nem a minősége miatt, sokkal inkább azért, mert hajlamos nem a korosztályának megfelelő könyvet kifogni. Ezt is ő választotta, el is mosolyodtam rajta, mert én is nagyon kedvelem Tigrist, Malackát és a többieket. Ennek az olvasását is nagyon várom, tekintve, hogy nekünk egyelőre csak néhány mesénk van az ő szereplésükkel (pl. Malacka, a hős), úgyhogy kell egy kis frissítés. :) 

3 megjegyzés :

 1. Annyira örülök, hogy ilyen jó fogadtatása lett a Hamupipőkének :) Kíváncsi leszek Lili véleményére, én anno rongyosra olvastattam anyuval:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az eddigi olvasások alapján ezt is szeretni fogja. :-) Komolyan mondtam, a lehető legjobb választás volt. Bogyó és Babóca sportol is nagy szerelem lesz szerintem, azzal is beletrafáltál, az Fanni magánkönyvtárába került. :-)

   Törlés
  2. Nálunk is nagy kedvenc, a focimeccses mesét Zalán kívülről fújja :)

   Törlés