2013. szeptember 2., hétfő

Adamkó Fanni: EXszeregySzerző: Adamkó Fanni

Cím: EXszeregy
Kiadó: Noran
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 442

Kapcsolatom a könyvvel: 
A könyvet a nászúton vettem, mondván, hogy olcsó is (200 Ft volt akciósan az Alexandrában), könnyed is, jó lesz nyaralós olvasásnak. 
Ennyit megért, hogy megismerjem Adamkó Fannit, de örülök, hogy többet nem költöttem erre a könyvre. Valóban könnyed olvasmány, csupán egyetlen hibája van: nincs az égvilágon semmi értelme.


Fülszöveg:
"Megfogalmaztam egy házassági hirdetést, azt hiszem, fel is adom: 
Keresek egy UFÓt, aki kiválva elfajzott egyedei közül meri vállalni a felelősséget és az érzelmeit. Nem lusta törődni a szeretteivel, a szexualitása érzelmeken alapul, jó a humora és nem hazudozik hobbiból. Nem gondolja azt, hogy a hím ivarszerv különbözteti meg az uralkodót a szolgától, és aki a fent nevezett húscafattal bír, az bármit megtehet. Sem nem anyámasszony katonája, sem nem hímsoviniszta. Ha ezen tulajdonságokkal rendelkezik, már azt sem bánom, ha amúgy zöld!
Senki nincs otthon, senki nem hív vissza, mindenki a Holdra utazott. Globális kiürülés a Földön. Csak én ülök itt, mint egy idióta, rágódva a múlton. Szép kis születésnap, szép kis újjászületés. Rajtam még Bridget Jones is röhögne!
Még este elmeséltem Jankának, hogy kínomban rászabadultam az internetre, és olyan honlapokat kerestem, ahol nőknek kínálnak szexuális jellegű szolgáltatásokat. Nem találtam. Ez diszkrimináció! Viszont megtaláltam egy általunk ismert fiatalember hirdetését, miszerint erotikus takarítást vállal. Fuldokolva a röhögéstől elemeztük, hogy igencsak ráférne már a lakásra egy takarítás. Csak az volt a gondunk, hogy ha két szexi takarítógép beveszi magát ebbe a pici lakásba, mi már be sem férünk. Meg aztán a kevés munkafelület miatt hamar véget érne a műsor. Attól függetlenül, nem bánnám, ha mindenféle erotika nélkül valaki elmosogatna.
De hát ez nem lehet, hogy ennyi volt számomra az élet! Nekem még ragyognom kell! Ezzel szemben teljesen megsemmisültnek érzem magam. Olyan, mintha egy kissámlin ülnék, egyedül a Holdon, és az utolsó cigimet szívnám. Közben meg vészesen fogy a remény, hogy valahol, valaki már tákolja a hand made űrrepülőgépet, hogy értem jöjjön és megmentsen."

A könyvről: 
Ennél érdekesebb részek nem nagyon akadtak a kötetben. Csupa üres locsogás arról, hogy mennyire magányos tud lenni az ember társ nélkül. Fölösleges segélykiáltások, hogy mindegy, hogy ki, de valaki dugja már meg az írónőt. 

Azért ugye ez nem valós tényekre alapszik? Ugye ez nem egy valós napló? Mert akkor nagyon gáz az írónő élete. Ha ez igaz, akkor ennyire igénytelen, semmirekellő emberrel még soha nem találkoztam. Az egész naplóban panaszkodik, hogy mennyire egyedül van és mennyire nincsen pénze. Elmeséli, mekkora retek van a lakásában, hogy mosni sem tud, mert nincsen pénze, de a következő oldalon már arról olvashatunk, hogy hajnali négyig kockult, gépezett. Megfogalmazódott a fejemben a kérdés, hogy ha ennyire csóró, hogy villanyszámlára sem futja, akkor mi a francért megy egész éjjel a gép? Miből fizeti az internetet? Tényleg ez lenne az elsődleges, ez legyen, az meg kit érdekel, hogy 3 pulcsiban kell otthon ülni, mert nincs fűtés? Nem csodálom, hogy a mesélő egyedül van és a kutyának sem kell. 


A másik: megismerjük a semmirekellő, köcsög exet, akiről végig úgy beszél, hogy "az exem". Még akkor is, amikor összejárnak dugni. Akkor most ex vagy jelenlegi? Mert ha viszonyuk van, akkor nem igazán mondható múlt időnek... 


Nekem nem nyerte el a tetszésemet, nem fogok több könyvet olvasni az írónőtől. Ennyi elég volt belőle. 

Pontozásom: 
Történet: 1/5
Megfogalmazás: 1/5
Borító: 1/5 (Mi az az uborka már?) 
Szereplők: 1/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése