2013. szeptember 9., hétfő

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. - A szerelmes hercegnő

Szerző: Meg Cabot
Cím: A neveletlen hercegnő naplója 3. - A szerelmes hercegnő
Eredeti cím: The Princess Diaries 3. - Princess in Love 
Fordította: Merényi Ágnes
Kiadó: Ciceró 
Kiadás éve: 2003
222 oldal 

Fülszöveg: 

„Három: keresem a párom! Néha az az érzésem, én vagyok a legszerencsétlenebb csaj a világon. De tényleg! Ha belegondolok, jó, nem vagyok egy szexbomba, de azért ormótlan behemót sem vagyok. New Yorkban élek, a földkerekség legmenőbb városában. Ezen felül hercegnő vagyok és végre járok valakivel. Mi a fenére vágyhatnék még?” 
MICSODA SÜKET DUMA!!! Mia szerelmi élete katasztrófa. És ezen az sem segít, hogy ő Genovia trónörököse. Sőt! Igaz, hogy végre valahára jár valakivel, de az illető távolról sem az igazi. Mia csakis Michael után vágyakozik, de ő sajnos foglalt: Judith-tal, a bioszzsenivel jár. Vajon sikerül-e Miának elcsábítania Michaelt a klónkirálynőtől? Majd meglátjuk…Véleményem: 
Nagyon szerettem az előző köteteket is (a tanítványaim szerettették meg velem), éppen ezért igazán jó volt végre olvasni a folytatást. A harmadik részben sem csalódtam, kedvelem Meg Cabot stílusát, poénjait. 
Képes vagyok ezt a sorozatot úgy olvasni, mintha ismét én is olyan 14-15 éves lennék, friss szerelmes, álmodozó. Most sem bírtam ki, hogy ne nézzem meg mindkét filmet olvasás közben, persze nem ugyanaz a kettő, sok helyen még a történet sem egyezik, attól még élveztem a kettős kikapcsolódást. 
Nyugodt szívvel ajánlanám a tizenéves korosztálynak, igazi csajos, szerelmes történet, olvasások szempontjából a felnőtté válás lépcsőfoka. Ugyanúgy, ahogy lépcsőfok lehet a titkos napló írása is, hiszen minden tinilánynak volt legalább egy rövidke időszak az életében, amikor naplót írt. Én is 14 éves koromban kezdtem, voltak kisebb-nagyobb kihagyások, de soha nem mondtam róla le igazán, és amikor egy naplóregényt olvasok, mindig ismét kedvet kapok az íráshoz is. 

Ez a könyv nem csak szórakoztat, de tanít és nevel is. Sok fontos és érdekes tényre felhívja az olvasók figyelmét, igyekszik környezettudatosságra nevelni a célközönséget. Éppen ezért lenne olyan fontos, hogy a könyvek hatással legyenek a gyerekekre, ott is tanulunk, ahol nem is vesszük észre. :)

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 4/5 (volt néhány bugyuta mondat, de zömében inkább viccesek, mint idegesítőek)
Szereplők kidolgozottsága: 4/5 (leginkább Miát sikerül megismerni a történetből, hiszen az ő szemszögéből látjuk az életét) 
Kedvenc szereplők: Michael, Nagymama
Borító: 4/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése