2013. augusztus 14., szerda

Rachel Vincent: Lélektolvajok

Szerző: Rachel Vincent 
Cím: Lélektolvajok 
Eredeti cím: My Soul To Take
Fordította: Farkas Veronika 
Kiadó: Jaffa
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 300


Fülszöveg: 
Valami ​​nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint. 
Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga. 
Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő…
„Az idegességtől verejtékes lett a tenyerem, és kivételesen örültem, hogy képtelen vagyok megszólalni. Hogy nem tudok válaszolni Emmának. Ehelyett nyeltem, és a torkom összeszorult, akadályt képezve az engem belülről perzselő sikoly előtt. A szürke köd sötétebbé vált, bár sűrűbbé nem igazán. Könnyedén keresztülláttam rajta, ugyanakkor megváltoztatott mindent, amin rémült tekintetem megpihent; mintha a tornatermet áttetsző szmogfelhő takarta volna. És a valamik továbbra is a látóhatárom peremén mozogtak, hol az egyik irányba rántva a tekintetemet, hol a másikba. 
Abban a pillanatban bármit megadtam volna, hogy képes legyek megszólalni, nem csak azért, hogy figyelmeztethessem Emmát – mert ez természetesen vitatható tett lett volna –, hanem hogy megkérdezzem Nasht, mi a fene történik. Ő is látja, amit én? És ami még fontosabb, ők is látnak már minket?”

A könyvről: 
Utazókönyvként került hozzám (moly.hu-ról), így kaptam kölcsön. Egyszer olvasós, bejövős könyv. Mostanában az ehhez hasonló stílusúak nagyon mennek nem csak nálam, a tizen- és huszonévesek körében egyaránt. 

5 pontból 4 és felet adtam rá, mert az alapötlet nagyon jó, a kidolgozása is. Utána láttam csak, hogy ez elvileg egy 8 részes sorozat első kötete. Ahhoz viszont úgy gondolom, egy kissé gyenge, nem hívja fel annyira a figyelmet magára, hogy 8 könyvet is elolvassak ennek kapcsán. 

A borító gyönyörű, abba sikerült beleszeretnem, de sok könyvvel, gyakran vagyok így, úgyhogy ezen meg sem lepődtem. :) 

Igazi könnyed olvasmány kikapcsolódásra, lidércekkel, kaszásokkal, alvilággal... A nyelvezete nagyon egyszerű, éppen ezért olvastatja is magát. 

Éppen csak egy csipetnyi romantikával fűszerezve, amennyire kell. Nem éreztem túl "sósnak". :) A karakterek könnyen megismerhetők és kiismerhetők, viszont szerethetők is. Nekem Tod volt az abszolút kedvenc, szívesen olvastam volna róla többet, illetve úgy éreztem, hogy az ő történetéből, részeiből többet is ki lehetett volna hozni, de talán majd a következő kötetekben... 

Kíváncsian várom, mit tartogat még nekünk az írónő. 

Pontozásom: 
Borító: 5/5
Történet: 4/5
Megfogalmazás: 4/5
Szereplők: 4/5
Kedvenc karakterek: Tod, Emma 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése