2013. június 22., szombat

Lauren Kate: Torment - Kín

Szerző: Lauren Kate
Cím: Torment - Kín
Fallen 2. 
Eredeti cím: Torment
Fordította: Godó Klára
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 372 oldal


Fülszöveg: 
Földi pokol. A világ ilyen Luce számára barátja, Daniel, a bukott angyal nélkül. Egy örökkévalóságig tart, hogy egymásra találjanak, ám a fiú bejelenti, most mennie kell. Csak annyi időre, míg kézre keríti a Kitaszítottakat… azokat a halhatatlanokat, akik Luce-t meg akarják ölni. Daniel Luce-t a kaliforniai sziklás tengerpart egyik iskolájában, a Shoreline-ban rejti el, ahová rendkívüli tehetségek csoportja jár: a Nefilim, bukott angyalok és emberek leszármazottai. A Shoreline-ban Luce megtanulja, mik azok az árnyékok, és hogyan használhatja fel őket arra, hogy előző életeibe belepillantson. Mégis, minél többet tanul Luce, annál inkább gyanítja, hogy Daniel nem avatja be mindenbe. Rejteget valamit…, valami végzeteset. Lehet, hogy a Daniel által elmesélt múlt voltaképpen nem igaz? Lehet, hogy Luce számára végül is mást szán a sors? A lebilincselő FALLEN (Kitaszítva) sorozat második könyve…, melyben a szerelem mindent túlél.

A könyvről: 
A Fallen megnevezésű sorozat második része. Az elsőt korábban már olvastam és értékeltem is itt, a blogomon. Az első kötet értékelése elérhető ezen a linken: Lauren Kate: Fallen

Mielőtt belekezdenék a könyv tartalmának értékelésébe, meg kell jegyeznem, hogy a borítója egyszerűen elvarázsolt. Nagyon szerettem az első kötet borítóját is, de ez még talán azt is felülmúlja. Egészen egyszerű borító, semmi giccses színparádé, csak egy lány egy fekete ruhában, háttal állva. Mégis szemet gyönyörködtető. 

A történet folytatta azt a szálat, amit az elsőnél elkezdtünk, ez nagyon jó, élveztem. Bár néhol úgy éreztem, hogy ezt már olvastam, az első is mintha pont erről szólt volna, mégsem tudtam letenni amíg a végére nem értem. Nagyon megfogott és magával ragadott ez a világ, amit Lauren Kate-től kaptam, a folytatása már a polcomon hever, és arra vár, hogy olvassam. Érdekes, ilyet még nem tettem egy könyvvel sem, de amikor ennek elértem a feléhez, már odakészítettem az ágyam mellé a következő részt, hogy azzal folytassam az olvasási listámat. Remélem, hamarosan megjelenik magyarul a többi része is, mert nagyon érdekel, hogy mi lesz a folytatásban, ám azt is remélem, hogy nem fogja az írónő elrontani ezt a jó történetet azzal, hogy túlságosan széthúzza és fölösleges szálakat vezet majd be. 


Nem emlékszem rá, hogy találkoztam volna már angyalos történettel, illetve hogy olvastam volna már ehhez a sorozathoz foghatót. Mostantól kénytelen leszek jobban rászokni ez ilyen könyvekre. :)

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5/5
Kedvenc szereplők: Miles, Luce, Cam, Daniel
Borító: 5*/5 (imádtam, tényleg)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése