2013. június 17., hétfő

Kendare Blake: A rémálmok lánya

Szerző: Kendare Blake
Cím: A rémálmok lánya
A Vérbe öltözött Anna folytatása
Eredeti cím: Girl of Nightmares
Fordította: Bíró Júlia
Kiadó: Geopen Könyvkiadó, Két Hold Könyvek
Kiadás éve: 2012


Fülszöveg: 

A Vérbe öltözött Anna folytatása Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén… Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett…

A könyvről: 
A történet két kötetes, az első részét, a Vérbe öltözött Annát korábban már értékeltem itt, a blogomon. 
Akkor azt írtam az első kötetről, hogy nem tudtam letenni, és hogy izgalmasan indította a 2013-as évemet. Hasonló érzések kavarognak bennem a folytatás olvasása után is, szintén egy letehetetlen, izgalmas könyvvel találkoztam. 

Még mindig nem győzöm hangsúlyozni a könyv küllemének igényességét, a kötött, keményfedeles borítót és a gyönyörű illusztrációt az elején. Ahogy az első kötetnél, úgy itt is határozottan ötös. :) 

Nincs idő unatkozni, Blake folyamatosan fenn tartja mondataival az olvasó érdeklődését. Az embernek olvasás közben az az érzése támad, hogy ilyennel még - hál' Istennek - nem találkozott. Végre kaptunk valami újat, ami nem arra a sablonra épül, ami mostanában divat. Nagyon különlegesnek és szerethetőnek tartom a karaktereket. 

A fő hármasról kicsit eszembe jutott a Harry Potter, és nem tehetek róla, de végig úgy képzeltem el a szereplőket, hogy Thomas Ron, Carmel pedig Hermione. Csupán annyi szerelmi szál van a történetben, amennyi pont kielégíti eziránti vágyunkat, nem csöpög a szerelmes szavaktól (maximum a vértől). Nem egy hétköznapi "lányos" olvasmány, tele van kalanddal és félelemmel. A végét nem így képzeltem el, kicsit sajnáltam, hogy nem az elképzeléseim szerint írta Blake, de mindenkinek ugye nem lehet megfelelni. :) 

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5/5
Borító: 5/5
Kedvencek: Thomas, Anna, Jestine 

Semmivel sem gyengébb az első résznél, ugyanannyira élvezhető, imádtam! 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése