2013. június 13., csütörtök

Tammara Webber: Easy - Egyszeregy


Szerző: Tammara Webber
Cím: Easy - Egyszeregy
Eredeti cím: Easy
Fordította: Komáromy Rudolf
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013

Fülszöveg: 
"Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy…
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált…
Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére."

A könyvről: 
Először a könyv borítójáról írnék, haladjunk kintről befelé. :) A borítókép gyönyörű, olyan igazinak hat, a szöveg elrendezése is egyszerűen szép. A Könyvmolyképző Kiadó most is hozta ebben a formáját, tipikus Vörös Pöttyös könyv kinézetre, és szerencsére a belsejében sem kellett csalódni. :) 

Az ember általában úgy kezd el egy könyvet olvasni, hogy néhány oldalt végigszenved, mire belerázódik a történetbe. Nagyon kevés olyan könyv van, ami nemhogy az első oldallal, de az első mondatával megfogja már az olvasót, mert nem kell idő annak, hogy beinduljon a történet. 
Ez egy tipikusan olyan könyv, aminek nincs, és nem is kell bevezető rész. "In medias res", hogy az olvasó rögtön elkezdhessen aggódni a szereplőkért. 
Mivel E/1-ben íródott a sztori, könnyen megismerhetjük és megszerethetjük a főhősnő jellemét, s az ő véleményei, gondolatai által a többiekét is. 

Nagyon könnyed olvasmány, ami kikapcsol, a fiataloknak pont ilyenre, vagy ehhez hasonlóra van szükségük. S mindamellett, hogy olvastatja magát, komoly témát is taglal, ami esetleg a célkorosztályt érdekli: erőszak, szakítás, barátság, új kapcsolatok kialakítása. Nem szabad csak úgy elsiklani az ilyen témák mellett, szerencsére a kötet nem is tett így. Fontos felnyitni a fiatalok szemét, hogy akár veszélyben is lehetnek, ha nem elég óvatosak. Nagyon foglalkoztatott, hogy ki lehet ez a kissé titokzatos Lucas, de talán még inkább, vajon ki Landon?

Több férfitípust is megismerhettünk, ezeket Lucas, Landon, Kennedy, Buck és Benji mutatták be nekünk. Emellett több barát-típust is, ahogy a főszereplő lány barátai viselkedtek vele. Minden percben izgalmas, letehetetlen, magávalragadó olvasmány. Néhol kiszámítható, néhol csavarral fűszerezve, de pont ettől lesz olyan változatos és "ízletes". :) Nyelvezete igazán könnyed, én szívesen ajánlanám 14-16 éves tanítványaimnak, és a 20-25 éves barátnőimnek is egyaránt. Nem csak kikapcsolódni lehet vele, de valamilyen szinten tanulni is belőle. Nem lett eltúlozva, pont attól ilyen sok, hogy kevesebb az átlagnál. A szerelmi szál nincs felnagyítva, pont annyi van belőle, amennyi a "tanítás" mellett kell. Ilyen egy jól megírt könyv.

Pontozásom: 
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Szereplők: 5/5
Vörös Pöttyös könyvek közül átlagon felüli, imádtam! Moly.hu-n kedvencnek fogom jelölni. :)
A könyv már rendelhető, vásárolható! Köszönet érte a Könyvmolyképző Kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése