2013. június 25., kedd

Lauren Kate: Passion - Végzet

Szerző: Lauren Kate
Cím: Passion - Végzet
Fallen 3. 
Eredeti cím: Passion
Fordította: Godó Klára
Kiadás éve: 2012


Fülszöveg: 
Mielőtt Luce a Sword & Crossban Daniellel találkozik, mielőtt megküzdenek a halhatatlanokkal, már sok életet leéltek. Ha a mindenre elszánt Luce meg akarja törni a szerelmüket sújtó átkot, fel kell keresnie múltbéli megtestesüléseit, hogy teljességgel megértse a sorsát. Minden század, minden élet más-más fogódzót rejt számára. 
Daniel követi Luce-t a századokon át, míg a lánynak esélye nem lesz átírni a történelmet. 
Hány halált bír el az igaz szerelem? 
Képes-e Daniel és Luce jövőjük megváltoztatása érdekében feloldani a múlt rejtélyét?

A borítóról: 
Megint a borító véleményezésével kezdek: ez most annyira nem tetszett, mint az első kettő borítója, de nem volt rossz. Talán az rontotta el, hogy látszik rajta a lány arca, és így már nem tudok akármilyen arcot társítani hozzá. Vagy kicsit mintha több lenne benne a szín, mint az eddigiekben. 

A történetről: 
Ettől függetlenül ez még mindig egy csillagos ötös könyvsorozat. Minden részben, minden fejezetben újra és újra beránt, újra és újra megszeretem az összes szereplőt. Valahogy még a "gonosznak", "rossznak" mondott szereplőket sem igazán tudom utálni, őket is kedvelem. 

Nagyon érdekes és élvezetes volt, hogy nem ugyanazt a történetet kaptam, amit az első két kötetben, hiszen valljuk be, az a kettő nagyon hasonlított egymásra. A harmadik valami egészen más, valami új. 

Hihetetlen élmény volt Luce-szal együtt utazgatni, visszanézni néhány előző életét. Olvasótársaim, legyünk őszinték: kinek nem jutott eszébe a Passion olvasása közben, hogy visszamenne a saját előző életeibe is? :) Mennyire érdekes lehet bepillantást nyerni ezekbe az életekbe... De ha nem is a sajátomba, akár máséba is. Úgy szerettem volna mindig a saját bőrömön tapasztalni az előző korok szépségeit és borús oldalát is, Lucindának megadatott a lehetőség, élt is vele, csak éppen azt nem tudta, mire, hogyan kell használnia. 

Talán sikerül Danielnek és Luce-nak megváltoztatni a sorsukat, talán elérik, hogy végre boldogok lehessenek együtt. De ez még nem az a rész... :)

Az (állítólag) utolsó, negyedik kötet idén őszre várható, angol címe Rapture, feltehetően a borítója ugyanolyan lesz, mint az amerikai, hiszen a többinél sem változtattak. Remélem, mert ezt a borítót ismét imádni fogom, ahogy az eddigieket is. :)

Pontozásom: 
Történet: 5*/5
Megfogalmazás: 5/5
Borító: 4/5
Szereplők: 5/5
Kedvencek: Bill, Daniel, Luce
Kedvenc múltbéli szereplő: Lys hercegnő

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése