2013. június 15., szombat

Gail Carriger: Soulless - Lélektelen

Szerző: Gail Carriger
Cím: Soulless - Lélektelen
Eredeti cím: Soulless
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
Fülszöveg: 
Alexia ​​Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. 
Elsősorban azért, mert nincs lelke. 
Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig talján, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt. 
De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire. 
Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit? 
És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála melasztorta?

A könyvről: 
Olvasgattam az elmúlt hetekben néhány könyvet, de nem igazán tudtam, mire van most szükségem. Rájöttem, erre volt szükségem. :)

Még csak hasonlóval sem találkoztam, legalábbis mostanában biztosan nem. Azoknak, akik nem tudják, miről szól a könyv, összegezném néhány mondatban: A Lélektelen egy sorozat első része. Próbáljuk meg elképzelni, ahogy a Büszkeség és balítéletet és az Alkonyatot összegyúrják, adnak neki egy kis Rejtő Jenős ízt, majd egy iszonyat jó borítóval piacra dobják. Engem megvett. A sok Vörös Pöttyös és Arany Pöttyös könyv között biztosan ez lesz az egyik kedvencem. 

Nagyon megszerettem a főhősnőt, Alexiát a határozottsága, eltökéltsége és a józansága miatt. Sokat nevettem olvasás közben, hiszen a leglehetetlenebb, legveszélyesebb helyzetben is megmosolyogtatott nem mindennapi reakcióival. Ha ezt a nőt kellene jellemeznem egy szóval, azt mondanám, haláli. 

Lord Akeldama a másik nagy kedvencem, aki függetlenül attól, hogy nem ember, hanem valami más, nagyon érdekes személyiség. Ha csak egy átlagos ember lenne a történetben, akkor is a kedvencek közé sorolnám a kirívó, különleges, "kissé" langyos stílusa miatt, a csillogás és a dőlt betűk miatt. 

Lord Maccon meg tipikusan egy olyan farkasember, akire minden természeten túli vágyna. 

Alexia Tabarotti lélektelen. Ez a könyv viszont annyi lélekkel van megtöltve, hogy az bőven elég az összes szereplőnek. Egy élmény volt. 

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: *5/5
Kedvenc szereplő: Alexia, Lord Akeldama, Lord Maccon
Borító: 5/5

Közben felnéztem a polcomra, és rájöttem, nekem a második része is megvan már, úgyhogy hamarosan neki is állhatok - szerencsére. :) 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése