2013. június 16., vasárnap

Alyson Noël: Blue Moon - Kék Hold

Szerző: Alyson Noël
Cím: Blue Moon - Kék hold
Halhatatlanok 2. 
Eredeti cím: Blue Moon
Fordította: Gazdag Tímea
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Fülszöveg:
"Ever egyre otthonosabban mozog Damen világában, és önmagát, újonnan felfedezett képességeit is egyre jobban megismeri. Szerelmük Damennel beteljesedni látszik, de ekkor valami rettenetes történik és a lány kegyetlen választás elé kerül."

A történetről: 
A Halhatatlanok elnevezésű Vörös Pöttyös sorozat második része az, amit most értékelni fogok. Az első részét, az Evermore - Mindörökké címűt valamikor a megjelenése után nem sokkal olvastam, úgy 3 éve. Ha jól emlékszem, a Twilight sorozat után ez volt a soron következő a Könyvmolyképző Kiadó kiadási listáján. Akkor még nagy divat volt elolvasni, most nagy divat negatívan értékelni. Én mégsem fogom ezt tenni. 

Amikor megjelent a fent említett kiadónál több sorozat és könyv is (pl. a Végzet Ereklyéi sorozat, az Időtlen szerelem trilógia, és a többi, hasonlóan fantasztikus könyv), akkor valahogy ez a korábbi el lett felejtve. Ha valaki olvasta, rögtön lehúzós értékelést írt róla, valószínűleg abból az okból, hogy a többi VP-höz hasonlította. 

Egy külön történet ez is, mint a többi, függetlenül mások értékeléseitől és függetlenül attól, hogy mennyi időt hagytam ki az első és a második kötet között, én nagyon élveztem. Mindenki azt mondja, hogy nem tetszett nekik, ugyanakkor hozzáteszik azt is, hogy azért 1 nap alatt elolvasták, mert mégsem bírták letenni. Micsoda ellentmondás! :) Egy jó könyv egyébként is ilyen: ossza meg az olvasóközönséget, ám mégis "ragadjon hozzá a kezünkhöz". Velem sem volt ez másképp, elkezdem olvasni, s bár nem igazán emlékeztem az első kötet részleteire, csak nagyjából a tartalmára, szerencsére ennek a kötetnek az elején mindig kaptam egy kicsi visszatekintést, így sikerült felfrissítenem emlékeimet. 

Az első kötetet az átlagosnál magasabban értékeltem a moly.hu-n, 5 csillagból 4-et kapott. Ennél a kötetnél is hasonlóan tettem. 

Nagyon szépen viszi tovább a megkezdett szálat, fel van építve, nem zavaros. Igazán élvezhető, könnyen olvasható kis könyv, szeretnivaló karakterekkel. Kifejezetten könnyed lesz attól is, hogy ilyen rövidek a fejezetek, talán pont ezért olvassa tovább az olvasó, hiszen úgy gondolja, még 4-5 oldal nem sok, majd a következő fejezet után leteszem. A könyv lerakása végülis mindig elmarad, egészen addig, amíg az utolsó oldalra nem érünk. Egy csillagot csupán azért vontam le, mert elég kiszámítható volt a történet sok helyen, bár a végén értek azért meglepetések. 

Pontozásom: 
Történet: 4/5
Megfogalmazás: 3/5
Borító: 3/5
Szereplők: 4/5

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése