2014. január 20., hétfő

J. R. Ward: Síron túli szerető

Szerző: J. R. Ward
Cím: Síron túli szerető
Eredeti cím: Lover Eternal
Fordító: Lukács Lászlóné
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2009
564 oldal, 2999 Ft


Fülszöveg: 
"A New York állambeli Caldwellben létezik egy titkos csoport - hat vámír harcosból álló testvériség, amely az életéért küzd. 
Rhage a Fekete Tőr Testvériség legveszélyesebb vámpírja. Nincs nála keményebb vagy gyorsabb harcos, és telhetetlenebb szerető sem. Kegyetlen átok sújtja, amelyet az Őrző szabott ki rá. Lelke sötét oldalával viaskodik, és ha egyszer alulmarad, az végzetes következményekkel jár...
A gyönyörű Mary Luce Rhage védelmére szorul. Már évekkel ezelőtt elvesztette hitét a csodákban, mégis kétségbeesetten küzd annak a férfinak az oldalán, akit szeret. Az örök szerelemért. Az örök életért."

A történetről: 
Ismerőseim mind azt mondták, hogy ha az Éjsötét szerető annyira nem is nyeri el a tetszésemet, akkor se adjam fel, és folytassam a sorozatot, mert ez a rész jobb lesz, mint az első. 
Az első résszel sem volt semmi problémám, sikerült megkedvelnem a Fekete Tőr Testvériség mindegyik tagját, kivétel nélkül. Valahol a szívem mélyén Rhage (és Vishous) lett a kedvencem már az előző kötetnél, ezért nagyon örültem, amikor ezt a könyvet a kezembe véve és a fülszöveget elolvasva rájöttem, hogy bizony a kedvencem történetét olvashatom most. 

Lényegében hasonló a sztori, mint az első kötetben, és külön történetekként is olvashatók - ezért ajánlom azoknak is, akik nem ismerik az Éjsötét szerető című könyvet. 
A karakterek viszont mások, sokkal szerethetőbbek és a történet végére sokkal közelebb állhatnak az olvasókhoz. Azt hiszem, okkal történik, hogy az olvasók legtöbbje Rhage-be szeret bele, és ő lesz a sokak által álompasinak tartott kedvenc szereplő, még a maga kis átkával együtt is. 
Mary is kedvelhetőbb, mint az előző kötetben lévő főhősnőnk (bár hozzáteszem, vele sem volt semmi problémám). Néha úgy éreztem, kicsit túlságosan gyorsan pörögnek az események, és eléggé abszurd, hogy valaki néhány nap leforgása alatt annyira szerelmes legyen, hogy az életét is feláldozná a másikért. De rögtön utána jót mosolyogtam magamban: tényleg ez lenne a kötetnek a legabszurdabb része? Egy vámpírokkal és más lényekkel teli világról olvasok, és nekem az az abszurd, hogy pár nap alatt lesznek a karakterek szerelmesek? :) 

Imádtam, csak azt sajnálom, hogy most sokat kell várnom a következő rész beszerzéséig. Nem gond, kibírjuk! :)

Pontozásom:  Borító: 4/5
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 4/5
Szereplők: 5/5
Karakterek kidolgozottsága: 5/5
Kedvencek: Rhage, V, "Zsaru" :) 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése