2014. január 4., szombat

Kerstin Gier: Smaragdzöld

Szerző: Kerstin Gier
Cím: Smaragdzöld (Időtlen szerelem III.)
Eredeti cím: Smaragdgrün (Liebe geht durch alle Zeiten III.)
Fordító: Szakál Gertrúd 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
444 oldal, 2999 Ft


Fülszöveg:
"Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek.
Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó…
Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából.

Beleszeretsz!"


A történetről: 
Úgy van. Én tényleg beleszerettem, ráadásul szerelem volt első látásra. Aztán később másodikra is. Először a borítóját szerettem meg, aztán a történetet is legalább annyira. Nagyon ritka, hogy egy borító egyszerre legyen gyönyörű és témához illő. Itt sikerült, nagyon szép borítóterv, érdemes csodálni olvasás előtt-közben-után néhány percig. 
Olyan rossz érzés, amikor az ember befejez egy lebilincselő könyvsorozatot. Most pontosan ebben a helyzetben vagyok, ez volt az Időtlen szerelem trilógia harmadik kötete (előző kötetek: Rubinvörös, Zafírkék). Sajnálom, hogy trilógia, szívesen olvastam volna még legalább ugyanennyi köteten keresztül. 
De talán jót is tett ennek a sorozatnak, hogy a harmadik a lezárása, lehet, hogy a következő kötet már sok lett volna belőle, talán az írónő nem tudott volna ennyire fotelhez kötni minket, olvasókat. 
Legalábbis ezzel nyugtatom magam azóta, hogy elbúcsúztam Gwentől és Gideontól. 
Ha muszáj lenne, sem tudnám megválaszolni azt a kérdést, hogy a három kötet közül melyik sikerült a legjobban. Egy sorozatnak vagy egyre gyengébbek a részei, vagy az első kötet laposan indul, aztán mégis megszeretjük a karaktereket, ezáltal továbbolvassuk, és a későbbi kötetek egyre jobban lekötnek. Egyik kategóriába sem sorolnám Gier könyveit, ez az a fajta sorozat, ami már az elején nagyot ugrik, és egészen az utolsó kötet végéig a magasban is marad. 
Ha röviden kellene bemutatnom a könyvet, azt mondom: időutazás szerelemmel, csalódással, ellenségekkel, megfűszerezve mindezt egy igazán szerethető démonnal, aki minden meghitt/komoly/romantikus pillanatot elront, viccessé tesz. 

Bár tudom jól, a történet főszereplője Gwen és Gideon, az ő kapcsolatukról, életükről szól igazán, és Xemenius csak egy mellékszereplő, nálam mégis ő játszotta az egyik legfontosabb szerepet. Xemenius az Időtlen szerelem trilógiának olyan, mint a kötés a könyvnek, vagy a tojás a tésztának: ettől áll össze, ettől marad egyben az egész, ettől lesz olyan a bel- és külcsíny, amilyennek szeretjük: lapozható/piskótaszerű/humoros.

Megdöbbentő volt a végkifejlet, nem egy olyan fordulattal találkoztam, amire igazán nem számítottam. Mintha egy Agatha Christie krimiben lennék, próbáltam találgatni (most M. Poirot segítsége nélkül), hogy vajon ki lehet az áruló, nem sikerült rájönnöm. A kötetek elolvasása után igazán felüdülés volt egy pillanatra visszatérni kedvenceimhez, és az első résznek a filmjét megnézni (remélem, a másik kettőből is készül). Gier kisasszony velem megetette. :) Jöhet bármilyen Időtlen szerelem kalauz, Időtlen szerelem kiegészítés, vagy bármi, amire az emberek rögtön azt mondják, hogy "csak lehúz még egy bőrt az ismert történetről", én vevő leszek rá, mert imádtam. :)

Pontozásom: 
Borító: 5*/5
Történet: 5*/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5 */5
Kedvenc szereplő: Xemenius

Élvezet volt olvasni. Szeretem a Vörös Pöttyös könyveket, de ez a sorozat kiemelkedően jó még azok között is. :) Köszönjük, Könyvmolyképző Kiadó, hogy kiadtátok! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése