2013. október 30., szerda

Kerstin Gier: Zafírkék

Szerző: Kerstin Gier
Cím: Zafírkék (Időtlen szerelem trilógia 2.) 
Eredeti cím: Saphirblau
Fordította: Szakál Gertrúd
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2011

Fülszöveg: 
"Friss szerelmesként a múltba utazni - ez talán nem a legjobb ötlet. A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja. Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is. Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni. (Egyik sem igazán egyszerű!) Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből! 
Romantikus, humoros, példátlan - Gideon és Gwen kalandjaival Kerstin Gier mindenkor elvarázsolja közönségét."

A könyvről: 
Sok idő eltelt azóta, hogy a sorozat első részét a kezembe vettem és végigolvastam. 10 hónapja értékeltem a Rubinvörös című kötetet a blogomon. Nagyon tetszett az első kötet, 5 csillagot adtam rá az ötből, úgyhogy most bajban is vagyok egy kicsit, mert erre a kötetre többet adnék. Tartottam kicsit attól, hogy nehéz lesz visszarázódni, visszaemlékezni a szereplőkre, újra meg kell szeretnem azokat, akiket az első kötetben szerettem és újra meg kell utálnom azokat, akiket az első kötetben utáltam. Szerencsére nem így történt, az első soroktól magába szippantott, és ha az első kötetet esetleg nem olvastam volna, akkor is értenék mindent. Szépen kidolgozott, összerakott történet, érdekes tálalásban. 

Nagyon szerethetőek a szereplők, akiknek a személyiségét erre a kötetre végre alaposabban megismerhettük. Nem kötődtem annyira hozzájuk az első részben, mint most, a másodikban. Természetesen újakat is megismerhetünk, akik közül valaki talán ismét kedvenc lesz az olvasó számára. 


A könyv végén úgy éreztem, túl sok az elvarratlan szál, és remélem, hogy az írónő nem feledkezik meg egyikről sem a harmadik részben. Nem tudhatjuk, hogy a szerelmi háromszöggel kapcsolatban ki az, aki hazudott, azt sem, hogy mit rejt az a bizonyos hely, amely rejt valamit... 

Nagyon élveztem a különböző korokban "időutazni" Gwennel, és tetszik, hogy nem csúszott ki az írónő lába alól a talaj, nem lett a főhősnőnk valamelyik véglet: a tökéletes vagy a nagyon ügyetlen lány. Csak egy átlagos, hétköznapi csaj a suliból. 

Most nem fogok 10 hónapot várni, míg a befejező kötetet a kezembe veszem. Már ide is készítettem magam mellé... :) 

Pontozásom: 
Borító: 5*/5
Történet: 5*/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 5/5
Kedvencek: Leslie, Xemerius

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése