2013. február 1., péntek

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. - Együtt

Szerző: Leiner Laura
Cím: A Szent Johanna gimi 2. - Együtt
Kiadó: Ciceró 
Kiadás éve: 2010
392 oldal

Fülszöveg: 
Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más… Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik.
Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik; vágyakozás, reménykedés, féltékenység, csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalán nem egyértelmű…

„Se varázslók, se boszorkányok, se vámpírok nem lakoznak e könyv lapjain, és mégis csupa varázslat, bűbáj és hátborzongatás, mert ha olvasni kezded, olyan érzésed támad, mintha tükörbe… varázstükörbe néznél!” 
Böszörményi Gyula

A könyvről: 
Korábban már írtam A Szent Johanna gimi 1. részéről egy értékelést, most megteszem ugyanezt a másodikkal is. Amikor elkezdtem a sorozatot olvasni, még nem tudtam, mi ez a nagy hype, rajongás, megőrülés. Most már én is a történet rabja lettem. Amikor befejeztem a második kötetet, 1-2 napig nem nagyon találtam a helyem, nem tudtam mit csinálni, nem volt kedvem semmit olvasni, mert a harmadikat szerettem volna minél előbb kézbe venni. Nos, igen, ilyen hatással van ez az emberekre... :) 

Rentai Renáta: 
Még mindig nagyon kedvelem, érdekelnek a mindennapjai, a suliújság, az olvasmánylistája. Nagyon jó könyveket vesz kézbe, én is kedvet kaptam néhányhoz, hogy ismét felfedezzem, vagy először megismerkedjek vele. 
Sőt, Reninek és Virágnak köszönhetően olyasmit csinálok az utóbbi napokban, amit eddig még soha: Sims-ezek. Most már nekem is vannak simjeim, én is nevelgetem, tanítom őket. 
Tipikus tizenéves, szerelmes tini, akinek szinte minden döntését 100%-ig megértem. Pozitív emellett a Beatles is, örülök, hogy az írónő kicsit "reklámozza" az igazi zenét. 
Ami nem tetszett, az a rajzhoz való hozzáállás. Mert akármennyire nem tud valaki rajzolni, olyan nem létezik, hogy ennyire nem. Annyira képtelen lenne egy ceruzával bármit alkotni, hogy a gipszre is csak egy ocsmány szmájlit tud firkantani, amit Virágnak kell széppé varázsolnia? Hiszen az csupán két pont és egy vessző. Ezzel igencsak átestünk a ló másik oldalára, és megfogalmazódott bennem a kérdés: Reni tud írni egyáltalán? Képes szépre kerekíteni a betűket? Nagyon rosszul rajzoltam középiskolában, na de ne már, hogy egy szmájlit nem tudok odakanyarítani a lap szélére... Az nem rajz, mindenkinek megy. 

Bencze Virág: 
Egyre sötétebb, egyre bugyutább ez a lány. Amennyire hittem, hogy ő lesz majd a kedvenc karakterem az elborultsága miatt, most annyira ellenszenves. Az írónő egy tudatlan, ostoba tuskónak állította be, és így már nem olyan szerethető, mint gondoltam. Pedig olyan jó lett volna egy zárkózott (átlagos képességű) emot megismerni a könyv által... 

Neményi Arnold:
Aki imádnivaló molysrác, és tuti bele lennék zúgva, ha az osztálytársa lennék. Nagyon jó ízlése van a könyvek és a zene terén is. Tetszettek az érzelemmentes odaszólásai, két mondat olvasása közben. :) Mindig a könyveket bújja, mindig elkésik az óráról, de soha nem tudnak rá haragudni a tanárok, hiszen ő Arnold, bármit megmagyaráz. 

Nagy Zsolt: 
Esküszöm, én nem tudok semmiről... 

Szatmáry Kinga:
Még most sem igazán tudom szeretni, mert arrogáns, beképzelt, bunkó, egoista. De nélküle nem lenne kerek az osztály, valami nagyon fontos hiányozna belőle. Szóval szükség van rá ahhoz, hogy ez egy nagyon jó könyv legyen. 

Antai-Kelemen Ádám (Cortez):
Egyre szimpatikusabb, egyre jobban sikerül megkedvelni, és mint kiderült, a nagymamája is nagyon jó arc. :) Plusz pont neki, hogy tud/szeret gitározni. Ebben a részben kicsit sajnáltam, több okból (de nem spoilerezek). Várom a folytatást, hogy mi sül ki ebből az egészből, és hogyan alakul a sorsa, sorsuk. 

A kémiaórákon még mindig sírva röhögök, Reni szülei pedig egyre aggasztóbban viselkednek. Remélem, a későbbi részekben ez kicsit visszaesik, mert kezd tényleg idegesítő lenni, hogy ha a lányuk megszólal vagy megmozdul, azonnal fognak egy tininevelő kézikönyvet. 

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Borító: 5/5
Szereplők jelleme: 5/5
Kedvencek: Ricsi, Cortez, Arnold, Reni, Cortez nagymamája

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése