2013. február 24., vasárnap

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. - Ketten

Szerző: Leiner Laura
Cím: A Szent Johanna gimi 6. - Ketten
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2012
514 oldal
Fülszöveg: 

December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik. 
De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti… 
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…

A könyvről: 
Középiskola, 3. osztály, 2. félév. Kedvenceink változtak, néhányan komolyodtak, vannak, akik ugyanolyan dinkák maradtak, csak a stílusuk más, mint eddig. 
Barátságok, szerelmek és váratlan fordulatok, több, mint az eddigi kötetekben. 

Reni szülei már egyáltalán nem aggasztanak, megszerettem őket a maguk hóbortjával együtt. :) 

Rentai Renáta: 
Ahogy az idő múlik, Reni egyre felnőttesebben viselkedik és gondolkodik, ami számomra nagyon szimpatikus. Végre mer nyitni az emberek felé, nem látja mindenkiben a gonoszt, nem hiszi, hogy mindenki utálja és ártani akar neki. 
A féltékenysége miatt néha már majdnem a hajamat téptem, de ha ilyen menő párja van, szerintem el lehet neki nézni, amíg nem áll neki hisztizni. :) 

Bencze Virág (Emó):
Nagyon lüke, butuska, de még mindig igazán szerethető kislány. :) Ahogy óvja a párja, az valami elképesztő. :) Nagyon szeretem, hogy mostanában csak boldognak látni, semmi vita, vagy rosszkedv.

Antai-Kelemen Ádám (Cortez):
Talán ebben a fejezetben jött el az idő, hogy Cortezt igazán megkedveljem és megértsem. Eddig leginkább semleges karakter volt számomra, de a mostani tettei, megnyilvánulásai elég pozitívak voltak, megszerettem, na. :) 

Szatmáry Kinga:
Még mindig idegesítően egoista, beképzelt, túl őszinte, bunkó, és pont ezért imádom. Nem titkolhatja tovább, hogy Renit és Virágot igenis barátainak érzi. Az ő kapcsolatai is kezdenek normálisabbak lenni. 

Pósa Richárd (Ricsi):
A best, és az is marad. :) Nagyon jó arc, hatalmas poénokkal, jó stílussal.
"Ne visíts, Emó!" 

Neményi Arnold:
Kezdem túltenni magam Arnoldon, már nem hiányzik a sorozatból. Úgy érzem, Reni személyiségét elnyomta addig, nem hagyta kibontakozni, kapcsolatokat teremteni. Jót tett a főszereplőnknek Arnold távozása, egy jobb irányba mozdította el a szálakat. 

Pontozásom:  Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Borító: 5/5
Szereplők jelleme: 5/5
Kedvenceim: Ricsi, Emó (Virág), Reni, Cortez, Kinga, Zsolti, Dave

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése