2013. február 11., hétfő

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. - Egyedül

Szerző: Leiner Laura
Cím: A Szent Johanna gimi 3. - Egyedül 
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2010
458 oldal

Fülszöveg: 
Reni alig várja, hogy a nyári szünet után viszontláthassa osztálytársait, és persze főleg Cortezt… Tizedik első félévében azonban egyre több problémával kell megküzdenie: Arnold külön utakon jár, Virág szerelmes lesz (és ezúttal nem egy tinibálványba), Kinga újabb és újabb mániákkal áll elő, na és Cortez… 
Mindeközben továbbra is pörög az élet a Szent Johannában: új kihívások, új események és új balhék követik egymást…

„A könyv különlegessége, a piacon való egyedisége mellett, Leiner Laura jó humorú, hiteles, gördülékeny stílusa. Átlagos fiatalok életéről számol be kedves, empatikus hangon.”
www.ekultura.hu

A könyvről: 
Ez a rész felháborítóan jó volt... :) Annyira, hogy teljesen belehabarodtam Cortezbe a sorozatba. Nem gondoltam, hogy huszonnégy éves fejjel egy ilyen tinisorozat ennyire leköt, de nem szégyellem, az egyik idei kedvencem lesz, azt hiszem. :) 

Ez volt eddig a legszívbemarkolóbb, legszomorúbb rész, ugyanakkor itt is voltak vicces részek. Sokszor sajnáltam a szereplőket, szurkoltam értük, és bevallom, egy nap alatt olvastam el a kötet. 

Rentai Renáta: 
Az olvasmánylistájával még most is meg voltam elégedve, tetszettek a könyvek, amiket olvas. Egyre idegesítőbb viszont ez a bizonytalanság, alamuszi jellem. Lehetne kicsit határozottabb egyéniség, idegesítően félénk és visszahúzódó. A szülei kiakasztanak, Reni helyében már megszöktem volna otthonról. :) 

Bencze Virág:
Egyre butuskább, egyre idegesítőbb, azonban valahol mégis egy igazán szerethető karakter, tele szeretettel, jóakarással, senkihez nincs egy rossz szava sem. Ebben a részben nagyon sajnáltam őt, és kapcsolatát Renivel. Nekem is hiányzott, és rossz volt, hogy nem tudok minden reggel vele iskolába menni, én is éreztem, hogy valami nagy gond van a barátságunkkal. 

Cortez:
Egyre jobban imádom ezt a tökéletes tinibálványt. Más könyveknél ki lennék akadva, hogy a főszereplő srác túl tökéletes, de ez itt most nem érdekel. Utálom Edinát, meg a többieket... >:( 

Szatmáry Kinga:
Ő az a karakter, aki az elején nagyon nem volt szimpatikus, és egyre jobban szeretem. Most már kifejezetten várom azokat a részeket, ahol ő megjelenik. 

A fiúk vadállatok, imádom a hülyeségeiket, hajlamos vagyok rajta hangosan felröhögni, bárhol vagyok. Ricsi a favorit, Dave virtuális bolond, Arnoldot imádom, amiket olvas, a hiánytalan és páratlan intelligenciáját, mindent, ami hozzá tartozik. És hogy még a moly.hu tagja is! Ez már csak hab a tortán... :-) Annyira szurkolok neki (is). Ha összejönne vele Reni, Cortezt sajnálnám, ha Cortezzel jönne össze, Arnoldot sajnálnám... 

Cortez mamája nagyon nagy arc, kaphatna több szerepet. 

Klubtagságom mostantól: Jalapeno

Pontozásom: 
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Borító: 5/5
Szereplők jelleme: 5/5
Kedvenceim: Arnold, Ricsi, Cortez, Kinga, Reni

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése