2013. február 11., hétfő

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. - Remény

Szerző: Leiner Laura
Cím: A Szent Johanna gimi 5. - Remény
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2011
486 oldal

Fülszöveg: 
Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek… 
A 11/B-ben továbbra is „zajlik az élet”, miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon… 
Na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt… 
Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk…

A könyvről: 
Ezt a részt már nem olvastam folyamatosan. Nem végeztem ki azzal, hogy felemelem, és legközelebb csak akkor teszem le, ha befejeztem. Nem azért, mert rossz volt, csak sűrűbbek voltak a napjaim. 
Voltak problémáim a résszel, meg is vagyok sértődve kicsit Arnold miatt, de Laura bármit ír ezekről a szereplőkről, az nálam már mindig 5 pontos marad. Ha kiad egy könyvet, ami 500 oldalon arról fog szólni, hogy Reni hogyan pakol be másnapra a táskájába és Corteznek milyen zenék vannak az iPodján, azt is ugyanilyen élvezettel olvasnám végig. 

De én most képzeletben becsapom a szobám ajtaját, és vérig vagyok sértve. Úgy vártam, hogy Arnold hazajöjjön látogatóba, és végre olvashassak róla, erre kaptam kb. két oldalt. :( Szerettem volna, ha több szerepet kap, legalább több párbeszédet, vagy több napot. :( 

Rentai Renáta:
Jaj, de bamba ez a lány. :) Örülök, hogy erre a részre sikerült összeszednie kicsit magát, és bátrabban mutatkozik. Persze ez Kingának köszönhető leginkább, jót tett vele. Jót tett vele továbbá Arnold távozása is, kicsit nyitottabb mások irányába, barátkozósabb. Attól még hiányzik Arnold... :( 

Bencze Virág:
Hihetetlen ez a lány. Egyszerűen akármilyen ostoba, sötét, nem lehet utálni. Annyi szeretet van benne, mint senki másban a történetben (és annyi esze van, mint egy marék molylepkének, de ez feledhető). Ez a nagy láv, meg LLB, meg minden, ami hozzá tartozik, egyszerűen nélkülözhetetlen kelléke az ötödik résznek. 

Antai-Kelemen Ádám (Cortez):
Sokkal emberibb és igazibb lett ebben a részben, ami előnyére válik. Így még szerethetőbb karakter, mint eddig volt. Végre nem egy "műanyag bábut" látunk, hanem egy igazi középiskolás srácot, aki bár iszonyat menő, mégsem tud minden helyzetet kezelni. Vikit, Mónit, Edinát utálom. 

Szatmáry Kinga:
Az első részben ő volt a legkevésbé szimpatikus, most a top5-ben benne van. Egyszerűen lenyűgöz a zseniális zsarnokoskodása, nagy pofája, hihetetlen beszólásai, veszekedései. Valami komikus diktatúrát képvisel, valami szenzációs egyéniséggel rendelkezik. Ő az az ember, aki mindent el tud érni azzal, ha nagy pofával felemeli a hangját és leordítja a másik fejét. Tényleg mindent, még egy párkapcsolat kezdetét is, ami hihetetlen volt, de bejött. Én pedig szakadtam a röhögéstől. 
Jaj, a francia verseny... :D Jaj, hogy Kinga csak franciául beszélt, mert nem bírta elviselni, hogy nem lett eredményhirdetés. Pedig állítja, bizony ő lett volna az első helyezett, és ezt mindenáron be is szeretné bizonyítani mindenkinek. Imádom ezt a lovat. :D 

Matsuda Okitsugu (Macu):
Az új osztálytárs, aki Arnold helyére jött. Nekem nagyon szimpatikus, örülök, hogy Dave-nek lett egy lelki társa, aki igazán megérti, és tudja, mit érez, amikor a telefonokról beszél. 

Jacques Chatelain (Zsák):
Őt is egyre jobban kedvelem, és egyre inkább sikerül megismerni. A félénk francia fiú, aki elszalad, ha meglátja az imádottat. Zsák minden erejével védi Párizst, az ő otthonát. Egyetlen egyszer olvashattam dühkitörésről, kiabálásról, amikor a "hülye Párizsról" esett szó. Óó, és Flóra... Szurkolok nekik nagyon. :-) 

Pósa Richárd (Ricsi):
Aki már többé nem lesz közömbös. Annyira imádom, annyira jószívű, és gondoskodó, és olyan tökéletesen festenek emóval. ^^ Ők a legszebb pár az egészben, és nagyon szurkolok, hogy együtt is maradjanak, mindig. Hogy egy pillanatra se vesszenek össze, mert imádom, ahogy Ricsi Virágot védelmezi, minden helyzetben. A fél szeme mindig rajta van. :) 
"Emó, ne visíts már!" :D 

Nagy Zsolt:
Hihetetlen, zseniális, nagyon nagy arc, és imádom! Most már őt is. Szeretnék itt középiskolás lenni. :-) 


Csak ezek az adatlapok ne tartalmaznának a könyv elején spoilert. Csomó minden levágós belőlük, és így kicsit kisebb a meglepetés. 
A vége viszont: olvadás, nyálcsorgatás, könnyes szemek, és mérhetetlen drukk. Ajj már... :) 

Pontozásom: 
Történet: 5/5*
Megfogalmazás: 5/5
Borító: 5/5* (az a bizonyos levél... :)))))
Szereplők jelleme: 5/5 (egyre jobb)
Kedvenceim: Virág, Ricsi, Reni, Cortez, Kinga, Zsolti, Dave, Peti 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése