2016. szeptember 30., péntek

Könyvek a szeretetről, konfliktusmegoldásról + NYEREMÉNYJÁTÉK

Rég foglalkoztam már a Harmat Kiadó gondozásában megjelent könyvekkel, így most egy bejegyzés alatt hármat is szeretnék bemutatni Nektek, amelyek igazán közel állnak a szívemhez. Az első kettő a szeretetről, szeretetnyelvekről szól, a harmadik pedig a nagy beszélgetésekről, konfliktuskezelésről. Mind kiváló lehet ajándékba, az utóbbit ráadásul most a Harmat Kiadó és A másik világ blog közös nyereményjátékának keretein belül meg is nyerhetitek. Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv - Egymásra hangolva
Budapest, 2015
204 oldal 

Erről a könyvről korábban született már egy blogbejegyzés, amely megtalálható ezen a linken. Abszolút ajándékozásra alkalmas könyv, és nem csak a tartamát illetően. A Harmat Kiadó gondozásában megjelent új, díszkiadásban, kemény kötéssel. Egyébként kívül-belül gyönyörű, és amellett, hogy sok hasznos tanáccsal lát el, amelyeket a házasságunkban alkalmazhatunk, még szemet gyönyörködtető is. 

Gary Chapman: Életre sóló ígéretek pároknak 
Budapest, 2016
207 oldal

Szívemhez nőtt ez a Gary Chapman könyv, azért is, mert a férjemmel közösen olvasgattuk esténként, minden alkalommal 1-1 fejezetet, beszéltük róla és a beszélgetést átszőttük úgy, hogy közben próbáljunk az apróbb konfliktusainkkal, hibáinkkal dűlőre jutni. Ez a kis kötet tele van bibliai idézetekkel és hozzájuk tartozó tanácsokkal, magyarázattal. Hasznos lehet egy friss kapcsolatban is, és több éves házasságban is. Ahogy az előbb említett társa, ez is igényes, rendezett, ami a belsejét illeti, gyönyörű lapokon olvashatjuk a hozzánk szóló gondolatokat. Szeretem az ehhez hasonló könyveket, amelyeknek az oldalai tele vannak szeretettel - ráadásul hasznosítható tippekkel tűzdelve. 
Dr. Henry Cloud és Dr. John Townsend: Játszmák nélkül - Hogyan kezdjünk hozzá a nehéz beszélgetésekhez? 
Budapest, 2015
305 oldal

Egy kicsit más, mint a Chapman könyvek, ugyanis nem a szeretetről és annak kifejezéséről, hanem a konfliktusokról szól. Hiszen legyen akár a legnagyobb szeretet, a konfliktusok elkerülhetetlenek. Nem csak párkapcsolatban, hanem akár munkahelyen, barátokkal, gyermekkel, szülővel kerülhetünk olyan helyzetbe, amely komoly beszélgetést igényel. Nagy segítség lehet ebben ez a könyv, s akkor a leghasznosabb (illetve akkor hasznos igazán), ha nem csak elolvassuk, hanem igyekszünk a könyvben leírtak alapján cselekedni. Felnyitja a szemünket, és rávilágít, sokszor nem a szembesítés a legjobb konfliktuskezelés, hanem a megértés, a törődés. Sokkal többre megyünk vele, ha ahelyett, hogy másokat próbálnánk megváltoztatni (mert úgy érezzük, hogy tele vannak nagy hibákkal), először igyekszünk mi változtatni a problémához való hozzáállásban. Ebben nyújt segítséget Dr. Henry Cloud és Dr. John Townsend erősen pszichológiai, lélektani könyve, és abban, hogy bizonyos reakciókra mik a lehetséges ellenreakciók. 

NYEREMÉNYJÁTÉK! 

Ha szívesen elolvasnád az utólag említett könyvet, és szeretnéd még jobban kezelni konfliktusaidat, vitáidat, most megnyerheted a Harmat Kiadó és A másik világ blog által szervezett nyereményjátékban. 

1. A feladat: 
Készíts fotót, és küldd el nekem az amasikvilag@gmail.com címre! 

2. A téma: 
Lehet rajta ember, állat, könyv, természet, bármi, a kritérium csupán annyi: a fotón valamilyen formában nyilvánuljon meg a szeretet

3. Nyertes kiválasztása: 
A nyertes fotót az alapján választjuk, hogy melyik lett a legkreatívabb, ki az, aki legjobban kihasználta a téma lehetőségeit. A nyertes kiválasztásában Nagyistók Ibolya, a Harmat Kiadó PR felelőse lesz segítségemre. 

4. Határidő, eredményhirdetés: 
A fotókat október 14-én, pénteken éjfélig várjuk. A legjobb három fotó október 17-én, hétfőn kikerül a blogba, az első helyezettel pedig felvesszük a kapcsolatot. 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése