2012. június 6., szerda

Twilight - Top5 kedvenc szereplők

Először a könyveket olvastam, utána pedig a filmeket is láttam. Nagy kedvencem lett a Twilight-saga, a karaktereivel együtt. Összevonva a filmben és a könyvben tapasztaltakat, megismerteket, összeállítottam egy TOP5-ös listát a kedvenc szereplőimből. Lássuk:


5. Rosalie Hale


A Cullen család tagja, vámpír. 
Nagyon megrendített az életének a története, sokkal több van benne, mint egy fagyos, beképzelt, szőke picsa. Ha a  néző/olvasó eljut odáig a sztoriban, hogy kicsit jobban megismeri, akkor nem lehet utálni. Elég erősen szeretne anya-szerepet játszani, teljesen mindegy, hogy kinek az életében és hogy kinek a gyerekével. Gyakran ellenszenvesnek tűnnek a reakciói, de - mint később ki is derül - mind azért teszi, hogy segítsen másokon, illetve hogy jó irányba tereljen másokat. 

4. Jacob Black


A quileute törzs egyik tagja, farkas. 
Olvasás közben folyton olyan érzésem volt, hogy szeretném örökbe fogadni, vagy szeretném, ha anyámék örökbe fogadnák. Sokan szépfiúként tekintenek rá, szerintem inkább az öcsi szerepét tölthetné be. 
Szeretem az ő és Rosalie szócsatáit (Hajnalhasadás), a lazaságot, a nemtörődömséget, a "rögtön csapjunk bele" hozzáállását. 

3. Emmett Cullen


A Cullen család tagja, vámpír. 
Ráadásul nem is akármilyen... Nagy darab, aki állandóan az erejét szeretné fitogtatni, szereti, ha olyan helyzet alakul ki, ahol megmutathatja, hogy ő a legerősebb. 
Szeretem a humorát. Gondolok itt olyasmire, mint pl. amikor Bella átváltozott, az első kérése, hozzászólása az volt, hogy szeretne Bellával szkanderozni egyet, ugyanis köztudott, hogy az újszülött vámpíroknak a szokásosnál nagyobb erejük van. 

2. Charlie Swan 


Bella édesapja, ember. 
Hihetetlen stílusa van az öregnek. Nem titkolja véleményét Edwardról, a lányával való kapcsolatukról, a Cullen családról, és egyáltalán semmiről. Ráadásul ezt a véleményt a maga sajátos stílusában tálalja, ami még ad egy kis pluszt a karakteréhez. 

1. Alice Cullen

A Cullen család egyik tagja, vámpír. 
Abszolút kedvenc. Olyan különleges kisugárzása van a könyvben a karakternek és a filmben a színésznőnek is, amilyet ritkán látni/olvasni. Nagyon megszerettem már akkor, amikor feltűnt, és minél többet szerepelt a történetben, egyre jobban megkedveltem. Szeleburdi, életvidám, kissé gyerekes, de pont ettől lesz olyan szerethető. 
Imádom a látomásait is, és azt is, ahogy hozzááll a dolgokhoz.

1 megjegyzés :