2011. december 28., szerda

Nora Roberts: Menyasszonyok

Szerző: Nora Roberts
Cím: Menyasszonyok
Eredeti cím: The MacGregor Brides
Fordította: Erdeős Zsuzsanna, Sárvári Noémi
Kiadó: Harlequin
Kiadás éve: 2010
480 oldal

Fülszöveg:
"Laura, szüleihez hasonlóan, sorra aratja sikereit jogi pályáján, s nem is akarja szakmai elképzeléseit zátonyra futtatni. Csakhogy Daniel nagyapa Royce Cameron személyében valami biztonsági szakembert küld a nyakára, hogy csúcsminőségű védelmi rendszert építtessen ki vele a házban. Az ősz kerítő nem alaptalanul reménykedik, hogy szerelés közben a szerelem szikrái is fölsziporkáznak Royce és Laura közt..."

"Gwendolyn cselédkönyves orvosként robotol a bostoni kórház sebészetén. Daniel azonban rászabadítja Brason Maguire-t, a bűnügyi regényírót, hogy némi felvilágosítás keretében izgalmat és élvezetet vigyen a munkamániában szenvedő szűz életébe. A baj csak az, hogy Gwen eddig még soha senkivel nem 'világosodott fel'. Amikor végre Gwen kíváncsi lesz, mit hagyott ki eddig, Bran örömmel segít a fölfedezésben..."

"Julia lerobbant házakat vásárol, hogy felújítás után busás haszonnal adjon tovább rajtuk. A sikeres üzletek után most a lány úgy vesz házat, hogy azt csakis saját magának szánja, feltéve, ha képes lesz elérni, hogy végtelenbe nyúló, érzékek által is ingerelt viták helyett végre dolgozzanak is Cullum Murdochkal, a felújítást végző építkezési vállalkozó fiával..."A könyvről: 
Kicsit rossz volt ilyen témáról olvasni, tekintve a magánéletemet, ahol épp egy hosszú kapcsolat ért véget. 
Összességében nem tudom azt mondani erre a könyvre, hogy "tetszett" vagy hogy "nem tetszett". 

A sztori nem lett volna rossz... Kicsit idegesített, hogy mindhárom lány története majdnem ugyanaz, csak mások a munkahelyek és a nevek. Mindegyik pontosan ugyanarról szól: nagyapa összeboronálja egy pasival, aki karácsonykor megkéri a lány kezét. 

Zavart, hogy a könyv 10. oldalán lehetett már tudni, ki lesz a legidősebb unoka férje. Ugyanígy mindegyik történetből 10 oldal után (sőt, van, ahol elég volt a felismeréshez 2 oldal is) már tudtam. Igen, ez az írónő hibája, mert a helyes, középidős főszereplőn kívül nem is volt másik pasi a könyvben. Így nem nehéz rájönni, mi lesz a vége. 

Kicsit idegesítő, hogy ahány NR, DS vagy hasonló írónőtől származó könyvet a kezembe veszek, mind ugyanaz... Mindenki tökéletes külsejű, gazdag, tökéletes tulajdonságokkal megáldott ember, akinek semmi baja nincs az életben, csak hogy találnia kell maga mellé valakit. 

Arra viszont jó ez a könyv, hogy ha nagyon nincs agyad (khm..) normális könyvet olvasni, akkor kikapcsoljon. Kicsit álmodoztam, kicsit vágytam rá, kicsit szerettem volna bármelyik unoka helyében lenni... No, de ez hamar el is múlt, vissza a szürke hétköznapokba. (Nem sajnáltatom magam, én irányítom az életemet... Majd nekem is lesz férjem, kutyám, hatalmas házam, amit takaríthatok, amíg meg nem unom...)
Azért remélem, hogy a (még ismeretlen) jövendőbelimmel nem a nagyapám fog összehozni... Az ciki. 


Pontozásom:
Borító: 3/5 
Történet: 2/5 
Szereplők: 3/5
Megfogalmazás: 2/5 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése