2011. június 22., szerda

Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Szerző: Stephenie Meyer
Cím: Bree Tanner rövid második élete
Eredeti cím: The Short Second Life 
Fordította: Bosnyák Viktória
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2010
150 oldal 

Fülszöveg: 
Bree Tanner alig emlékszik előző életére, mielőtt érzékei csalhatatlanok, reflexei emberfelettiek és fizikai ereje megállíthatatlan lett volna. A szűnni nem akaró szomjúság előtti életére… az életére, amikor még nem volt vámpír.

Csupán annyit tud, hogy újszülött társaival élni kevesebb betartandó szabályt és még kevesebb elkerülhetetlen következményt jelent: figyelj a hátad mögé, ne vond magadra a figyelmet, és mindenekfelett érj haza napfelkelte előtt, vagy meghalsz. Amit nem tud: halhatatlan életéből már nem sok van hátra.

Aztán Bree váratlanul barátra lel, egy újszülött vámpír személyében. Diego hozzá hasonlóan kíváncsi teremtőjükre, akinek még a nevét sem tudják. Amikor felismerik, hogy az újszülöttek csupán sakkfigurák egy elképzelhetetlenül hatalmas játékban, Bree-nek és Diegónak el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll, és kiben bízik meg. De ha minden, amit a vámpírokról tudsz, hazugságon alapul, hogyan derítheted ki az igazságot?
Azt hallottam róla, hogy jobb, mint a Twilight kötetek. Ebben valamiért kételkedtem. Biztos vannak, akiknek jobban tetszik, de nem hittem, hogy nekem is nagyobb kedvencem lenne. A Twilight nagyon tetszett, a New Moon kevésbé, a sok szenvedés miatt. Az Eclipse ismét megszerettette velem a sorozatot, a Breaking Dawn volt a kedvencem.

A könyvről: 

Kezembe vettem Bree Tanner történetét, és nagyon élveztem. Úgy gondolom, túlzás, hogy jobb, mint a Twilight saga, de nagyon közel jár hozzájuk. Tetszett, hogy egy valódi vámpír szemszögéből szemlélhettem a sztorit, és az is, hogy nem a szerelmi szál volt benne a fő mozgatórugó. Nagyon szeretem a szerelmes regényeket, tényleg, de ez most valamiért pont attól volt jó, hogy nem olyan volt. Tetszett, ahogy leírta Steph a vámpírok viselkedését, Bree gondolatait, és ahogy ő látta a vámpírtársait. 

Jó volt Bree szemével látni a történetet. Eljátszottam a gondolattal, milyen jó lenne, ha az írónő más mellékszereplők szemszögéből is írna könyveket? Vagy írna egy könyvet a farkasok múltjáról, történetekről, esetleg a Volturi történetéről. Én szívesen elolvasnám. 

Kíváncsi lettem volna arra is, hogyan alakult volna Bree sorsa, ha mégsem ölik meg. Érdekelt volna, hogyan sikerül beilleszkednie a Cullen családba. 

De vajon miért nem az átváltozás után közvetlenül kezdődik a könyv? Itt már több hónapja vámpír a lány. Jó lett volna elolvasni, milyen gondolatok játszódnak le benne, amikor a "tűztől" szenved. Hogy mit tesz utána, hogyan fogja fel az egészet, mennyit hisz el belőle és mennyi idő alatt szokik hozzá. Hogyan ismeri meg a többieket? Ebből is legalább olyan vastag könyvet lehetett volna kiadni, mint a Twilight saga bármelyike. 

Azt hiszem, érdemes volt elolvasni, nem gondolom időpazarlásnak.

3 megjegyzés :

 1. Na megérkeztem ide is. Jó ez a bejegyzés, én is olvastam Bree Tannert. :-) Írjál még sokat! :-))
  Félcsi

  VálaszTörlés
 2. Mivel most lettem túl az egyik utolsó vizsgámon, hajlandó leszek elolvasni a harmadik Alkonyatot, ha szeretnéd. :) Ha tényleg jobb, mint a második, akkor talán az utolsót is elolvasom...

  VálaszTörlés
 3. Ha sorba kellene raknom, talán így tenném: 4., 1., 3., 2.
  A másodikban sok a siránkozás, ezt aláírom, a harmadik jobb! :) Olvasd el! :)
  Ja, és örülök!

  VálaszTörlés