2011. június 27., hétfő

Alyson Noël: Evermore - Mindörökké

Szerző: Alyson Noël
Cím: Evermore - Mindörökké
Eredeti cím: Evermore 
Fordította: Gazdag Tímea
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2009
302 oldal

Fülszöveg:
Fordul ​​a kocka. Rajtad a sors! A családból egyedül Ever élte túl a szörnyű balesetet. A lány arra eszmél a kórházban, hogy látja az emberek auráját, hallja a gondolataikat és egyetlen érintésből kiolvassa élettörténetüket. Egy másik városba, új iskolába, idegen társak közé kényszerül. Retteg minden érintkezéstől, nehogy fény derüljön különös adottságaira, így aztán hamarosan ki is közösítik, mint afféle magának való csodabogarat. Aztán egy napon Damen mellé sodorja a sors szeszélye. Ever döbbenten észleli, hogy nem látja a fiú auráját, nem hallja a gondolatait, és hiába érinti meg, Damen őrzi titkait. Márpedig titka rengeteg van. Valaki megpróbálja megölni Evert. Mi köze az ármányhoz Damennek? Mióta jár a fiú a fény és a sötétség határvonalán? Mitől olyan sorsszerű a köztük kibontakozó szerelem? Tudd meg a titkukat! Örökké emlékezni fogsz rá. „Szellemeket látok. Mindenütt. Az utcán, a strandon, az áruházban, az étteremben, a suli folyosóján, a postán sorbanállás közben, az orvosi rendelőben, bár a fogorvosnál még sosem. De nem zavarnak, mint azok, akiket a tévében meg a moziban látni, nem kérnek segítséget, nem állnak le cseverészni Leginkább csak mosolyogva integetnek, amikor rájönnek, hogy látom őket. Mint az emberek általában, ők is szeretik, ha észreveszik őket.” Van, aki különleges akar lenni. Van, aki mindent megtesz azért, hogy beleolvadjon a tömegbe, de nem teheti. Evernek sem sikerül. Egy autóbaleset egyetlen túlélőjeként nem csak a gyászával, hanem egy új élettel, új gondokkal és újonnan szerzett képességeivel is szembe kell néznie. Aurákat lát, gondolatokat hall és egyetlen érintésből kiolvassa az emberek élettörténetét. Amikor megismeri Dament, minden felkavarodik körülötte. A fiúval nem csak a szerelem érkezik meg a tizenhat éves Ever életébe, hanem a hangok is elhallgatnak a fejében. Damen Auguste tökéletes: jóképű, okos, titokzatos és gazdag. A lány nem tudja, kibe szeret bele, de egy biztos: Damennek rengeteg különös titka van. Elvarázsolt világban jár, a fény és a sötétség mezsgyéjén, ahová magával viszi Evert is.

"Az a helyzet, hogy megpróbálni kitisztítani a fejedet pont olyan hatékony, mintha azt mondanád valakinek, hogy ne gondoljon elefántokra. Mert attól a pillanattól fogva másra sem tud majd gondolni."

A könyvről: 
Egy újabb vámpíros könyv. Bizonyára a nyomába sem érhet a Twilightnak, csak azok veszik a kezükbe, akik nagyon beleestek ebbe a világba, és csak azoknak tetszik, akik a Twilightot nem a sztorija miatt, hanem a vámpír-láz miatt szeretik. Legalábbis ezt gondoltam, amíg a kezembe nem vettem a könyvet, és bele nem olvastam.

Este 10 volt, amikor először kinyitottam. Megdöbbenve láttam, hogy a fejezetek kb. 4-5 oldalasak, a legtöbb talán 10 oldal. Nekiálltam olvasni, már csak kíváncsiságból is. Hajnali 4-kor befejeztem. 

Nem szándékoztam ilyen sokáig ébren maradni, egyszerűen tetszett a sztori, és mindig úgy voltam vele, hogy még egy fejezet belefér. Végül elfogytak a fejezetek. 

Hogy ne tűnjek ennyire Vörös Pöttyös fannak, írnék néhány negatívumot is. Bár mindenki mondja, hogy össze sem lehet hasonlítani a Twilighttal, én sok közös pontot találtam. 

Itt a lány, aki nem nagyon érteti meg magát a környezetével. Jön a srác, aki mindenkinek tetszik. A lány először azt hiszi, a srácnak ő nem kell. A srác hozzáér, és eljön a világvége, rózsaszín pónik hullanak az égből és mindenki Grease-dalokat kezd énekelni. Természetesen nem erről van szó benne, de így lehetne összegezni. 

Aztán ott van, hogy valamiért nem lehetnek együtt, mert van valaki, aki megakadályozza. Mégis megoldják, és a halhatatlan srác halhatatlanná teszi a lányt. 

Egyébként tetszett. Csodálkoztam, hogy nem vámpíros sztori, mert ugye az ember ezt várná. Én úgy látom, a történet maga jól fel van építve, átlátható, könnyed. 

Nekem kicsit sok volt, hogy a srác mindenhonnan virágokat varázsolt elő, ez nem kellett volna bele, gagyi volt. 

Nem igazán értettem, hogy akkor most reinkarnáció vagy a lelkek a Mennyországba mennek? Mert mindkettőről volt benne szó. Lehet, hogy a lelkek választanak, hogy mit akarnak. :D

"A legjobban úgy kezelheted az örökkévalóságot, ha csak egy napot élsz egyszerre."


1 megjegyzés :