2019. július 26., péntek

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Szerző: R. Kelényi Angelika
Cím: Barcelona, Barcelona
Kiadó: Álomgyár 
Kiadás éve: 2019
ISBN: 978-615-5929-64-9
363 oldal, 3899 FtFülszöveg:
Caroline Wood a híres londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. Az álma az, hogy íróként dolgozhasson a neves újságnál, de főnöke nem támogatja a törekvését. Ezért gondol egyet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. Egyedül... 
Caroline biztos benne, hogy Barcelonában olyan cikkeket írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, melyek végre felnyitják a főszerkesztő szemét is. Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte zseniális ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. Minden napra egyet... 
Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is... 

Borító: 
Amikor megláttam a tervezett megjelenések között ezt a borítót, rögtön felcsillant a szemem, hiszen arról árulkodott, hogy Angelika kicsit visszatér a korábbi műfajához, a humorral teli romantikus világába. A történelmi romantikus könyveit is szerettem, de egy érv a humoros kötetek mellett, hogy bármikor, bárhol élvezettel olvasható, mert könnyed és nem nehéz figyelni rájuk. 
A borítón a rajzot azonnal megszerettem, leginkább a női alakot a kávéval, a kis balerinacipőben, a szőke konttyal és a laza öltözékkel. Imádnám, ha Angelika következő könyveinek mind hasonló lenne a külalakja. ♥ 

Történet: 
Van egy film, amit mindig besorolok a kedvenceim közé, ha azokról érdeklődik valaki. Ez pedig a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt. A filmben egy újságíró csajszi felszed egy pasit és igyekszik elkövetni azokat a hibákat, amiket szinte minden nő elkövet, s ezáltal elveszíteni a kiválasztott férfit. 


Angelika könyvében szintén adott egy csaj, aki újságírói útra lépne, ezért egy néhánynapos próbatételt szeretne teljesíteni. Itt azonban nem egy pasit kíván elveszíteni 10 nap alatt, hanem 5 pasit megismerni 5 nap alatt. Az ötlet nagyon tetszett, szeretem az ilyen (és hasonló) felépítésű történeteket, itt ráadásul a vicces, egyedi karakterek is adottak voltak hozzá. 

Caroline alakjával abszolút tudtam azonosulni, én is egész életemben kifogtam a tökfejeket, a gáz pasikat (mostanáig :)) Egyébként is szimpatikus volt már az első megjelenésénél, hiszen minden tulajdonság adott benne, ami egy főhőst pozitív oldalról mutat be: nem túl szerencsés, viszont elszánt, kitartó, céljai vannak és igyekszik is megvalósítani azokat. 

A randipartnereken mindegyiken jól mosolyogtam, ötletes volt mindegyiknek a furcsasága, s szerencsére egyik sem hasonlított a másikra, mindegyik jól elkülöníthető személyiség volt. Caroline pedig még emellett is igazán szerencsés, hogy ott volt a háttérben valaki, aki vigyázott rá. 

Nem értek nagy meglepetések, mégis izgatottan vártam mindig a következő oldalt, hogy mi fog történni. Voltak a történetnek olyan apróbb elemei, aminél kissé elszomorodtam, hogy így alakult, és úgy érzem, hogy lehetett volna szépíteni a történeten, ha bizonyos szereplőkről valami egészen más derül ki, ám így is imádtam, moly.hu-n gondolkodás nélkül toltam rá a z öt csillagot. 

Imádtam a helyszíneket, a halárus szakácsot, minden egyes randit, az úszónadrágot és a papucsot, s bár a gasztronómia nem érdekel, de még azt is imádtam, amikor az ételekről volt szó. Külön kiemelve imádtam a Levander nevű kávézót is, ami csupa levendulaszín. Szívesen kávézgatnék a barátnőimmel egy ilyen helyen. 

Összegzés: 
Különleges időpontjban toppant az életembe ez a regény. Épp túlvagyok egy féléves blogszüneten, az elmúlt hetekben pedig több helyen is jártam. A tihanyi Levendula Fesztiválról hazaérve, néhány nap pihenés után utaztam Horvátországba, Paklenicára. A hazaúton végig olvastam, utitársaim jóformán hozzám sem tudtak szólni, csak néha felfigyeltek arra, hogy a hátsó ülésen felnevetek vagy hangosan kommentálom az olvasottakat. Amiért viszont hálás vagyok nekik, hogy látták, mennyire bele vagyok merülve, és hagytak olvasni. 

Határtalan könyv, amit határon túl olvastam. Soha nem vágytam Barcelonába, eszembe sem jutott odautazni, de most szívesen megkóstolnék valami halételt a piacon. Azt mondják, Barcelonában a város szíve a piac. Ha ott lehetnék, minden este Carlosnál vacsoráznék. 

Köszönöm, Angelika, hogy bemutattál új barátnaidnak, Carolinenak, Tomnak, Carlosnak, Lizzynek, Miss J-nek és a többieknek! 

Pontozás: 
Borító: 5/5
Történet: 5/5 
Stílus: 5/5
Szereplők: 5*/5 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése