2018. október 18., csütörtök

Fiona Hayes: 51 játékos ötlet wc-papír gurigára

Szerző: Fiona Hayes
Cím: 51 játékos ötlet wc-papír gurigára
Eredeti cím: 51 things to make with toilet rolls
Fordította: Stella Márta
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
ISBN: 978-615-5763-571
79 oldal, 3499 Ft
Fülszöveg:
Ne dobd ki a WC-papír-gurigákat! Hasznosítsd újra! 
Segítünk kreatív kincseket készíteni: a foltos kígyótól a harapós krokodilon keresztül egészen a rakétáig és a traktorig válogathatsz. 51 különböző alkotás könnyen követhető leírását találod a könyvben, melyek lépésről lépésre vezetnek végig a folyamaton. 

A könyvről: 
Több szempontból is érdekesnek és értékesnek tartottam ezt a könyvet. 
Az első, hogy anya vagyok, ráadásul a kreatív fajtából, szeretek a lányaimmal kézműveskedni, barkácsolni, régiből újat varázsolni. 
A második, hogy pedagógus vagyok, s az ilyen jellegű könyvekre mindig felfigyelek, de minimum belelapozok, hogy van-e értelme foglalkozni vele vagy sem. 
A harmadik, és legfontosabb, hogy a lányaim és én igyekszünk a lehető legkevesebb hulladékot termelni, lehetőségeinkhez mérten próbálunk környezettudatosan élni. 
A papírgurigákat már nagyon régóta gyűjtöm, szép kis adag összejött, a helyi óvodának terveztem odaadni, ám a könyv átlapozása után úgy döntöttem, néhányat mégis megtartok, hogy alkossunk belőle valami újat. 

Kedvelem az olyan ötleteket, amelyek nem igényelnek sok hozzávalót, olcsók és elkészítésük is szórakoztató, igazán kellemes családi perceket képes okozni. Ez a könyv pedig tele van ilyesmivel. 


Szerencsére az újrahasznosítás napjainkban nagy divat lett, ezt bizonyítja az is, hogy számtalan könyv megtalálható a témában: újrahasznosítunk tojástartót, papírgurigát, jégkrémes pálcát, joghurtos dobozt, kupakokat, pet-palackokat, és még számtalan dolgot. Nem a szemetet látjuk benne, hanem lehetőséget valami izgalmas újdonságra. 

A könyvek minőségileg azonban eléggé megoszlanak, vannak, amelyeket átlapozásuk után arrébb teszek, ugyanis úgy érzem, hogy kevés benne az ötlet, nem tud újat mutatni, vagy csak nagyon az alapokra koncentrál. Szerencsére azonban ez nem egy ilyen könyv, minden oldalon más ötlet, egyszerűen, röviden, lényegre törően leírva.

Ez a könyv remek segítség és társ abban, hogyan dekoráljuk gyermekeinkkel vagy gyermekrokonainkkal együtt, közösen a lakást. Megtalálható benne például, hogyan készítünk nyuszit, kacsát, csirkét, amelyek húsvétkor igazán feldobhatják az otthonunkat. 
Azonban a tavaszi időszakban nem csak húsvétra, hanem a hétköznapokra is találunk benne ötleteket: különféle virágokat, szitakötőt. 
Nem csak dekorálásra, de saját készítésű játékokra is ad ötleteket Fiona Hayes, a gurigából készített járművekkel például feltölthető egy kisfiú szobája, s a választék is igen széles, a vonattól kezdve az autón, repülőn át egészen a traktorig megtalálható minden, ami egy kisfiút érdekelhet és amivel szívesen játszhat. 
Készíthető továbbá téli hónapokra, ünnepekre hóember, Mikulás és még számtalan cuki, színes, vidám figura. 

Nekem egyértelműen a dinoszauruszos ceruzatartó lett a favorit, amelyet a lányaimmal szeretnék is elkészíteni, de alsós osztályokkal való foglalkozásaim alatt is biztos, hogy veszek innen is ötleteket... ♥

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak, hogy megmutatták ezt a hasznos könyvet, amely megrendelhető akciósan ITT, ha pedig inkább tojástartóból készítenétek valami újat, akkor ITT érdemes tájékozódni. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése