2017. szeptember 16., szombat

Könyvújdonságok a Harmat Kiadónál + egy érdekesség

A Harmat Kiadó oldalát böngészve vettem észre, hogy mostanában több érdekes kötet is megjelent náluk. Összegyűjtöttem egy csokorba közülük azokat, amelyek a legjobban felkeltették az én figyelmemet, s azt is elárulom, hogy miért pont ezek a könyvek érdekelnek. 


Kevin Leman: Segítség, akaratos a gyerekem!

Fülszöveg: 

Hangos, agresszív, temperamentumos vagy épp csöndes és érzékeny, makacs vagy manipulatív – bármelyik típust is képviselik, az erős akaratú gyerekek nagy kihívást jelentenek szüleiknek. A könyvből megtudhatjuk, hogyan válhat az erős akaratú gyerek akarnokká, és mi készteti arra, hogy hatalmi játszmát provokáljon. Leman tanácsai segítenek a szülőknek, hogy a gyermekükben munkálkodó erőt pozitív irányba tereljék, és elkerüljék a mindennapos küzdelmeket és hatalmi harcokat. A könyv egyszerű, de hatékony technikákat ajánl a szülők figyelmébe, hogy a családi otthon a „Ki az úr a háznál?” jelenetek helyett kellemes és biztonságos hely legyen, ahol mindenki jól érzi magát.

Miért érdekel? 
Mert akaratos a gyerekem. 
A viccet félretéve: Kevin Leman érdekfeszítő kötetei már máskor is segítségemre voltak, például amikor péntekre új férjre lett volna szükségem (Péntekre új férj), vagy meg akartam tudni, hogy mennyiben befolyásolja a személyiségem, hogy hányadik gyerekként születtem (Születési sor(s)rend). 

240 oldal
Bolti ára: 3200 Ft
A kiadó weboldalán: 2560 Ft
Megrendelhető kedvezményesen: ITT

Boros Lajos: Rácsok mögött szabadon 

Fülszöveg: 
"A bűn a mélységéről az a bűnös tud igazán beszélni, aki annyira mélyre süllyedt, mint jómagam is. Bár szerintem teljesen mindegy, hogy hány méteres vízbe fullad bele az ember" – írja a szerző, aki valóban megjárta nemcsak a bűn, hanem a börtöncellák mélyét is. Sokadik büntetését töltötte, mikor az élete váratlan fordulatot vett. Nem került ki a rácsok mögül, sőt beismerő vallomása nyomán drasztikusan megemelték a büntetését, mégis szabad emberként élt tovább: szabadon attól, ami a bilincseknél is erősebben tartotta fogva. Könyvében is őszintén vall arról az útról, amely a kilátástalanságból egy reményteli jövő felé vezet.

Miért érdekel? 
A Harmat Kiadó weboldalán található belelapozónak köszönhetően volt szerencsém elolvasni az első néhány oldalt ebből a könyvből, s az derült ki számomra, hogy Boros Lajos élettörténete nem unalmas és nem hétköznapi. A börtönélet szerelmese vagyok, persze csak innen kintről, mindig érdekelt, hogy milyen az élet odabent és miben változtatja meg az embert. A szerző megtalálta a maga útját, erről mesél a könyvében. Biztosan sort kerítek rá, hogy elolvassam. 

208 oldal
Bolti ára: 2500 Ft
A kiadó weboldalán: 2000 Ft
Megrendelhető kedvezményesen: ITT

Kevin Leman: Péntekre új tinédzser

Fülszöveg: 
"A Péntekre új tinédzser segítségére lesz abban, hogy gyermekei mellett álljon, és megtöltse a hátizsákjukat mindazzal, amire csak szükségük lehet az életben (úgymint becsületesség, tisztelettudás, felelősségérzet, önuralom, magabiztosság) – otthon, az iskolában, és felnőtt fejjel egyaránt" – ajánlja könyvét dr. Leman a szülők figyelmébe. A szerző a tőle megszokott humorral és praktikus bölcsességgel szól azokról az égető kérdésekről, amelyek a tinédzserek szüleit foglalkoztatják.

Miért érdekel? 
Én is voltam tinédzser, már akkor sem értettem, miért mondják, hogy ezzel a korosztállyal a legnehezebb bánni. Most sincs - egyelőre - tapasztalatom ebben, de anyaként legalább eljutottam oda, hogy elhiszem, hogy sok lehet velük a probléma. Én azonban a problémákat inkább megelőzni szeretem, mint kezelni, s még jópár évem lesz megemészteni és rögzíteni az itt olvasott tanácsokat. 

268 oldal
Bolti ára: 2900 Ft
A kiadó weboldalán: 2320 Ft
Megrendelhető kedvezményesen: ITT


Gary Chapman: Kezdjük újra

Fülszöveg: 
Chapman könyve a válás határáig jutott különélő – vagy azt fontolgató – házaspároknak szól, akik azonban hajlandók arra, hogy még egy esélyt adjanak a kapcsolatuknak. Chapman a különélés idejét olyan válsághelyzetnek tekinti, amelyben benne rejlik a kapcsolat helyreállításának, megújulásának és jobb folytatásának a lehetősége. A könyv bibliai alapelvekre támaszkodva mutatja be, hogy mit tehetnek a különélő házastársak önmaguk jobb megismerése, személyiségük fejlődése és lelki növekedésük érdekében, hogyan javíthatnak kommunikációs szokásaikon, és hogyan helyezhetik új alapokra a házastársukkal való kapcsolatukat.

Miért érdekel? 
Gary Chapman írhat bármiről, én szívesen olvasnám. A könyvei szórakoztatóak, rengeteget segítenek és tanítanak. Sok írásához volt már szerencsém, ezekről pedig elmondható, hogy mindegyiknek köszönhettem valamit, mert változtatott vagy rajtam, vagy a gondolkodásmódomon. Ettől a kötettől is hasonló nagyságokat várok. 

152 oldal
Bolti ára: 2500 Ft
A kiadó weboldalán: 2000 Ft 
Megrendelhető kedvezményesen: ITT

Gary Chapman és Paige Haley Drygas: Az 5 szeretetnyelv titka fiataloknak

Fülszöveg: 
Az 5 szeretetnyelv című, több mint 10 millió példányban eladott sikerkönyv számtalan párkapcsolatot segített már nagyszerűvé tenni. Méghozzá azért, mert a módszer működik. De vajon az öt szeretetnyelv a fiataloknak is segíthet? Javíthat szüleikhez, testvéreikhez, barátaikhoz, tanáraikhoz, edzőikhez, szerelmükhöz fűződő viszonyukon? Igen!
A könyv segítségével a tinédzsereknek felfedezhetik és megérthetik saját szeretetnyelvüket, illetve azt, hogyan fejezzék ki szeretetüket mások iránt.

Miért érdekel? 
A szeretetnyelvekről már akkor is kiselőadást tudnék tartani, ha éjjel valaki a legmélyebb álmomból ébresztene fel. Már évek óta az életem részévé vált, hogy megpróbáljak mindenkivel a maga szeretetnyelvén "kommunikálni", az estek többségében sikerrel. Persze mindig akad még mit tanulni, gyakorolni, s mindig van valami újdonság, amire addig nem figyeltem oda. 
Ez a kötet azért érdekel nagyon, mert reményeim szerint a kisebb lányom is hamarosan közösség-képes lesz, így ismét elmehetek dolgozni. Márpedig ha minden jól alakul, akkor a napjaimat fiatalok között fogom tölteni, ráadásul a velük való kapcsolatomban fontos lesz, hogy én hogyan mutatom ki a szeretetem, és hogy hogyan tudok a szeretetről beszélni velük. 

160 oldal
Bolti ára: 2500 Ft
A kiadó weboldalán: 2000 Ft
Megrendelhető kedvezményesen: ITT

Ezek azok a könyvek, amelyek legjobban felkeltették az érdeklődésemet, persze ennél jóval több újdonság található a Harmat Kiadó oldalán. A továbbiak között IDE kattintva tudtok böngészni. 


S ahogy ígértem, egy érdekességet is tartogattam Nektek a poszt végére, aminek láttán talán a szeretetnyelvek kedvelőinek csillan fel a szeme. Végre hangok nélkül is világgá kürtölhetjük, hogy melyik a mi legfőbb szeretetnyelvünk, ugyanis rendelhető az 5 szeretetnyelv kitűző, egyben, ajándék dobozzal. Én odavagyok értük. *-* ♥
Nem csak magunknak, de ajándékként is kitűnő. 
A képre kattintva tudjátok megrendelni. 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése