2016. április 30., szombat

Simone Elkeles: Chain Reaction - Láncreakció (Perfect Chemistry 3.)

Szerző: Simone Elkeles
Cím: Chain Reaction - Láncreakció
Eredeti cím: Chain Reaction 
Fordította: Neset Adrienn
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2014
334 oldal, 2999 Ft


Fülszöveg:
Luis Fuentest mindig távol tartották a bátyjai életét megmérgező bandaháborúk erőszakos világától. Luis így máshol kockáztatja az életét - hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodozik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket. 
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar; ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret; és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentessel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat. 
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. 
Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. 
Vajon a Nikki iránt érzett szerelme elég lesz ahhoz, hogy távol maradjon annak a sötét és kegyetlen világnak a szakadékától, amelynek a peremén táncol? 

A borítóról: 
El voltam ájulva már az első két kötet borítójától is, de ez még azokat is felülmúlta. Ha létezne egy olyan polc, amin a tökéletes borítójú könyvek vannak, nem lenne rajta túl sok könyv, de ezt biztosan feltenném közéjük. Annyira egyszerű, letisztult és lenyűgöző! A modellek is jól meg lettek választva, a szín(telenség) is tuti... A szívecskék és a csillagok, amik csak a fénynél látszanak... Szuper!

A történetről: 
A hangulata teljesen ugyanolyan, mint az előző két kötetnek, azonban a történet egy kicsit más... Itt ugyanis szó sincs arról (legalábbis az elején), hogy a harmadik Fuentes-fiú rosszfiú lenne, ő a család fekete báránya, aki már a kezdetektől egyetemre szeretne járni, továbbtanulni, és ehhez hasonló nagy tervei vannak. Az adrenalinlöketet nem a bűnbandáknak köszönhetően szeretné megkapni, hanem a sport, hobbi által. Luis szeret hegyet mászni (akár biztosíték nélkül is), emellett ő a legérzékenyebb Fuentes. 
Nagyon értékeltem, hogy az előző kötetekben megismert szereplők itt is főszerepet kaptak, nélkülük nagy hiányérzetem lett volna. Őket humoros szituációkban üdvözölhettük újra. 
Miután visszaköltöztek korábbi otthonukba, Luis abba az iskolába kerül, ahol az idősebb testvére, Alex is tanult. Szerencsétlenségére (és a mi szerencsénkre) ugyanaz a kémiatanár tanítja őt is, mint aki Alexet tanította. Számomra nagyon kedvelt karakter ő, úgyhogy örültem, hogy ismét részese a történetnek. 
Az iskolában összefut Nikkivel, akivel korábban egyszer már megismerkedett, két éve Alex esküvőjén találkoztak először, emlékezetes este maradt mindkettejük számára - nem épp pozitív vonatkozásban. Ezután pedig megismerhetjük kettejük kapcsolatát mindkét fél szemszögéből, bepillantást kapunk az életükbe. 

A szereplőkről: 
Luist valamiért kevésbé sikerült a szívembe zárnom, mint két testvérét. Ennek oka talán az lehet, hogy ismét egy rosszfiúra számítottam, de nem kaptam igazi Fuentes-pasit. Nikki karaktere is eléggé távol áll tőlem, bár problémám nem volt vele, mégis közömbös maradt számomra. Marcot igazán sajnáltam, ugyanis olyasmi miatt lett elítélve, amiről szerencsétlen nem is tudott.  Nikki dolgai előtte titkok maradtak, éppen ezért nem várható el tőle, hogy úgy viselkedjen, mintha mindenről tudna. Nem számíthatunk egy kamaszfiútól önszántából felnőttes, komoly gondolkodásra, ha azt sem tudja, hogy lenne rá oka. Azt pedig végképp nem szabad felróni neki, hogy igazi középiskoláskent viselkedik. Gyanítom, negatív karakternek készült volna, számomra mégsem lett az. Kendall és Derek lettek végülis az abszolút kedvenceim. Mindig sikerül egyébként kifognom kedvencnek azokat a mellékszereplőket, akikből karaktereik tekintetében sokkal többet is kaphatnánk, ám mégis kevés az, amit a szerző meglobogtat előttünk. 

Pontozásom: 
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Megfogalmazás: 5/5
Szereplők: 4/5

(Szerettem volna kiegészíteni még ezt a posztot, de már hónapok teltek el az olvasás óta, így nem tudok annyira foglalkozni már a könyvvel. Újraolvasásnál még bővítem. :))

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése