2012. február 19., vasárnap

Stephenie Meyer - Young Kim: Twilight képregény, 2. rész

Szerző: Stephenie Meyer
Cím: Twilight képregény 2. 
Rajzolta és átdolgozta: Young Kim 
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2011
240 oldal, keménytáblásFülszöveg:
Miután megismerte rejtélyes osztálytársa, Edward Cullen sötét titkát, Bella Swan szabadjára engedi a fiú iránt érzett szerelmét, és a veszélyek ellenére rábízza magát Edwardra. Amikor azonban a rivális vámpír klán Forksba érkezik, Bellának minden addiginál nagyobb veszélyekkel kell szembenéznie. Vajon elmegy-e a végsőkig, hogy megvédje azokat, akik a legdrágábbak számára? Az Alkonyat képregény 2 a világszerte ismert sorozat első kötetének befejező része, és ott a helye minden gyűjtő polcán!


A könyvről:
Születésnapomra megkaptam Gabitól a képregény második kötetét (Köszönöm!), úgyhogy már egymás mellé tehetem a két kötetet, és az én Bellám és Edwardom is megfoghatják egymás kezét. :-) Pénteken este megkaptam, szombaton el is olvastam. Nem terveztem, mivel épp benne vagyok egy könyvben (vagyis háromban), de muszáj volt... Csak bele akartam lapozni, egyszer csak azt vettem észre, hogy az utolsókat lapozom... Ennek a könyvnek is van egy hibája: hogy véget ér. Annak viszont örülök, hogy ez lett a 2012-ben olvasott könyveim közül az első. 

A képregény 1. részéről már írtam korábban. A lapok, összeállítás minőségéért még mindig odavagyok, ugyanúgy, ahogy a rajzokért is. Bár tudnék én is így rajzolni! 
Még mindig az a véleményem, Bella túl nőiesre lett megrajzolva, holott a sztoriban inkább fiús, úgy is öltözködik. De itt nagyon szép. Kérdés, hogy hogyan fokozzák ezt a későbbiekben, ha esetleg megjelenik a többi kötet is képregény formájában: hiszen Bellának akkor kellene "gyönyörűvé változnia", amikor vámpír lesz. 
Problémám volt az első résszel, hogy a szereplők arca túl egyformára sikeredett, és több esetben csak a haj vagy a szituáció alapján tudtam eldönteni, hogy ki is ő. A második kötetben ilyet nem éreztem, a szereplők felismerhetők, különböznek egymástól. 
A rajzolt Edward még mindig nem tetszik. A rajzolt Alice nagyon szép, imádom a haját, az arcát, mindent. 
Az utolsó jelenet eléggé el lett húzva a képkockák szempontjából, túlzónak éreztem. Nem igazán érettem, hogy a könyv végén miért van 7 oldalnyi semmi, fekete lapokon. 
Amikor az utolsó szövegbuborékot is elolvastam, csak lapoztam, és lapoztam, és azt hittem, ennek is van valami célja, és a végén találok még valami szöveget, vagy rajzot, vagy bármit. De nem. 

Természetesen amint a végére értem, megnéztem újra az Alkonyatot dvd-n, aztán - ha már vámpírhétvégét tartok - megnéztem a Hajnalhasadást is. (Szégyenkezve vallom be, hogy most először. Tehát 3 hónapot vártam az első vetítés óta vele...) 
Nálam ez most öt csillag, 10/10-es. A VP-elleneseknek pedig üzenem: ne tessék leszólni, mindenben van valami jó. Én ebben is megtaláltam. (És) bár megnéztem két évadot a Vámpírnaplókból, elolvastam belőle az első kötetet (amiért meg is kaptam a magamét, hogy az orosz novellák után ez egy elég nagy váltás volt), még mindig azt mondom, hogy inkább Twilight, mint Vámpírnaplók. Azt hiszem, én már emellett maradok. :-) 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése